Δεν θέλουν Τέλη Επιτηδεύματος οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 15:29

Αλλαγές στα Τέλη Επιτηδεύματος για την έδρα και τα υποκαταστήματα, έως και την κατάργησή τους, ζητά ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), με επιστολή που απέστειλαν προς το Υπ. Οικονομικών και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει: "Οι επιχειρήσεις ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά αποδίδουν σημαντικά έσοδα στο Κράτος μέσω του φόρου εισοδήματος που πληρώνουν, οπότε και δεν έχει εφαρμογή η «λογική» της επιπλέον φορολόγησης τους με Τέλη Επιτηδεύματος ώστε να καλυφθεί τυχόν απόκρυψη-φοροδιαφυγή εισοδημάτων τους. Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν αποκεντρωμένη και γεωγραφικά διεσπαρμένη δραστηριότητα, οπότε το συνολικό βάρος από τα τέλη επιτηδεύματος για την έδρα (1.000 ευρώ ετησίως) και ιδίως τα υποκαταστήματα που σωρεύεται (600 ευρώ ετησίως ανά εγκατάσταση) αποβαίνει παντελώς άδικο και εν τέλει υπερβολικό ιδίως για τις χιλιάδες των μικρών παραγωγών.

 Μέχρι την οριστική εξάλειψη των Τελών Επιτηδεύματος που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση σας, μεταβατικά ο σύνδεσμος μας προτείνει να έχουν εφαρμογή υπό την μορφή κατωφλίου. Δηλαδή εφ’ όσον ο φόρος εισοδήματος που καταβάλει ένας επιτηδευματίας ή μια επιχείρηση για μία υπερβαίνει το συνολικό ποσό για Τέλη Επιτηδεύματος έδρας και υποκαταστημάτων που της αντιστοιχούν, τότε να απαλλάσσεται από αυτά. Αν αντίθετα ο φόρος εισοδήματος υπολείπεται, τότε να καταβάλλεται μόνο η διαφορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass