"Παράθυρο εξωστρέφειας" θέλουν να ανοίξουν οι μικρομεσαίοι

ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 22:15
Παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά η χθεσινή εκδήλωση της κοπής πίτας της ΟΕΒΕΛ στο Επιμελητήριο Παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά η χθεσινή εκδήλωση της κοπής πίτας της ΟΕΒΕΛ στο Επιμελητήριο

Να σταματήσει ο μηχανισμός δημιουργίας χρεών και να αρθούν όλα τα εμπόδια που αποκλείουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  την αναπτυξιακή διαδικασία και την εξωστρέφεια ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά διοίκηση και μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων ν. Λάρισας.

Παρουσία του προέδρου της συνομοσπονδίας του κλάδου Γιώργου Καββαθά, στη χθεσινή ετήσια εκδήλωση της κοπής πίτας, οι επαγγελματίες της Λάρισας, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη διεύρυνσης των χρηματοοικονομικών υποδομών της χώρας, προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη υγιή, μακροπρόθεσμη, σταθερή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ζήτησαν την εξάλειψη του συστήματος αναπαραγωγής χρεών και ανέδειξαν τα σημαντικά προβλήματά τους. "Η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση και η έλλειψη χρηματοδότησης είναι βασικοί ανασχετικοί παράγοντες για τη ζήτηση και τις επενδύσεις" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του νομού Δημήτρης Παληογιάννης  κάνοντας αναφορά στο "παράθυρο εξωστρέφειας" που πρόκειται να ανοίξουν οι μικρομεσαίοι με το 2ο Αναπτυξιακό συνέδριό των ΜΜΕ Κ. Ελλάδος. Ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο στη Λάρισα,  με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών και τις συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω των ΟΕΒΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς επισήμανε πως "παρά την κρίση και την καταστροφή της μνημονιακής περιόδου που άφησε βαθιές πληγές συνεχίζουμε, αντιπαλεύοντας την απαισιοδοξία, την μιζέρια και τις θεωρίες της Ελλάδας που δεν παράγει τίποτα. Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία "στην ανάγκη οργανωμένης και ευρείας ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των μικρών επιχειρήσεων στο πεδίο των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και δεξιοτήτων ώστε να διευκολυνθεί η ψηφιακή τους μετάβαση εν μέσω του αναδυόμενου οικονομικού και παραγωγικού περιβάλλοντος, ανέδειξε ως κομβικό θέμα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα την "δεύτερη ευκαιρία", μίλησε για τα "κόκκινα" δάνεια και την ανάγκη διασφάλισης της α΄ κατοικίας όλων των Ελλήνων και εξέφρασε τη δυσθυμία του κλάδου για τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων από τα αναπτυξιακά προγράμματα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος και ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος. Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση της κοπής πίτας παρέστησαν αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωπος του ΑΤΑ, εκπρόσωποι φορέων και διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας του νομού και της Θεσσαλίας. 

 

Γ.Ν.     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass