Ασφυκτικές πιέσεις στις τράπεζες

ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2020 9:20

Σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν να κινούνται και χθες τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της καταβαράθρωσης των τιμών του πετρελαίου, με τους τίτλους των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών (BP, RoyalDutchShell και Total) να ηγούνται της πτωτικής κίνησης.Η αχίλλειος πτέρνα της ελληνικής αγοράς για μία ακόμη συνεδρίαση ήταν ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος υπέστη απώλειες άνω του 10%.

Ο Γενικός Δείκτης, στα επίπεδα που βυθίστηκε χθες τα είδε για τελευταία φορά η ελληνική αγορά στη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου 2016. Επιπλέον, σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η αξία των συναλλαγών.Οι πιέσεις, που υπέστη το ελληνικό χρηματιστήριο, ήταν ισχυρές και η χθεσινή ήταν η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να μην καταφέρνει να κρατήσει τις 600 μονάδες.Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,59% στις 591μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66,56 εκατ. ευρώ.Ο FTSE 25 σημείωσε πτώση 2,89% στις 1.417 μονάδες, ο Mid Cap υποχώρησε κατά 0,32% στις 846 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης διολίσθησε κατά 10,53%, κλείνοντας στις 303 μονάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass