ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Χαλαρώνουν» κι άλλο τα capital controls

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2015 7:30

Σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες και τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται μαζί τους, αυξήθηκε το ποσό των συναλλαγών που μπορούν να εγκρίνουν σε ημερήσια βάση οι ειδικές υποεπιτροπές των τραπεζών. Έτσι, αυτό το ποσό αυξήθηκε στα 30,8 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση τα νέα όρια, οι μεγάλες τράπεζες (Εθνική Alpha, Πειραιώς και Eurobank) αποκτούν δικαίωμα έγκρισης έως 7 εκατ. ευρώ ημερησίως (σ.σ το όριο ήταν στα 5 εκατ. ευρώ με βάση την προηγούμενη απόφαση της 30ης Ιουλίου).

Η σχετική απόφαση λήφθηκε προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση και διευκόλυνση των σχετικών διαδικασιών, καθώς έχει διαπιστωθεί πως πολλά αιτήματα επιχειρήσεων εγκρίνονται με καθυστέρηση ακόμη και δύο εβδομάδων από τις τράπεζες. Με άλλη απόφαση της επιτροπής που δημοσιεύεται στο ίδιο ΦΕΚ, ορίζεται ως όριο τα 500 ευρώ ανά μήνα για τη μεταφορά χρημάτων από φυσικά πρόσωπα αλλά και μέγιστο όριο 40 εκατ. ευρώ ανά μήνα το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα ιδρύματα πληρωμών μέσω των οποίων θα γίνεται η μεταφορά. Το πώς κατανέμεται το ποσό των 40 εκατ. ευρώ μεταξύ των ιδρυμάτων πληρωμών, καθορίζεται επίσης στο σχετικό ΦΕΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass