Τελειώνουν οι προσφορές και αρχίζουν οι... εκπτώσεις

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚA ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 20:26

Μετά από μια μακρά περίοδο προσφορών που άρχισαν από τη λήξη της καραντίνας αλλά και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας ξεκινούν από μεθαύριο Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στον ν. Λάρισας. Η εκπτωτική περίοδος θα είναι μακρά, 8 εβδομάδων, καθώς θα

διαρκέσει κανονικά έως και το τέλος του Αυγούστου αλλά στην πόλη μας σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα παραταθεί, για 5 επιπλέον ημέρες (λόγω της μικρότερης διάρκειας των ενδιάμεσων εκπτώσεων) και θα λήξει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής αν και οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές, ευελπιστώντας πως θα αφήσουν θετικό αποτύπωμα σε μια δύσκολη συγκυρία για το λιανεμπόριο.
Σημειώνεται πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του τοπικού συλλόγου "τα καταστήματα μπορούν εκ του νόμου να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας πάντως θέλει να τονίσει την πάγια θέση του ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εκτός από 3 Κυριακές τον χρόνο (τις δύο τελευταίες του έτους και της Κυριακής των Βαΐων). Καθώς φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας και της καραντίνας που ζήσαμε και καθώς η αγορά της πόλης θα είναι ανοιχτή το Σάββατο 18 Ιουλίου, μόνο για φέτος και κατ’ εξαίρεση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία και προτείνει στα εμπορικά καταστήματα-μέλη του που επιθυμούν να ανοίξουν την Κυριακή 19 Ιουλίου να ακολουθήσουν το ωράριο 11.00 – 16.00".
Σημειώνεται πως το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Τυρνάβου προτείνει στα μέλη του να παραμείνουν κλειστά τη συγκεκριμένη Κυριακή τα καταστήματα.
ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Εξάλλου κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα στα Φάρσαλα από σήμερα το Σάββατο έως και τις 8 Αυγούστου, μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων. Η εφαρμογή της πενθήμερης λειτουργίας για τις επιχειρήσεις είναι προαιρετική.
ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
Στο μεταξύ τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της χώρας για την εξαίρεση του λιανεμπορίου από την επέκταση της μείωσης ενοικίου το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου μεταφέρει η ΕΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας εξέφρασε την έκπληξη των εμπόρων για τον αποκλεισμό τους από την επιδότηση των μισθώσεων και ζητά από την κυβέρνηση την επανεξέταση της απόφασης.
"Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Εφόσον η παράταση αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση του ελληνικού εμπορίου από μία ρύθμιση – ανάσα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί κατακρήμνιση. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου είναι πλήρως διασυνδεδεμένοι και υφίστανται εξίσου σημαντικές πιέσεις από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα. Μάλιστα το ζήτημα της μείωσης ή της επιδότησης των εμπορικών μισθώσεων έχει τεθεί επανειλημμένως από την ΕΣΕΕ στον διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών ως ένα από τα πλέον επείγοντα αιτήματα του κλάδου. Για λόγους ίσης μεταχείρισης του ελληνικού εμπορίου και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας σε αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την απόφασή της, εντάσσοντας και τις εμπορικές επιχειρήσεις στο εν λόγω μέτρο».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass