ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγωγή ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κατά του ΟΑΕΕ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2014 10:13 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:07

 

 

Σε συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ για την άρνηση του Ταμείου να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ασφαλισμένους που έχουν καθυστερούμενες οφειλές θα προχωρήσει το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος της Καταναλωτικής Οργάνωσης κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο περιθώριο  εκδήλωσης, σχετικής με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης του Οργανισμού, που διεξήχθη χθες στο Επιμελητήριο ανακοίνωσε την πρόθεση του ΙΝΚΑ να προβεί σε αγωγή, θεωρώντας ότι παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα.

Στο εγχείρημα αυτό θα έχει και τη συνδρομή του Επιμελητηρίου ώστε η κίνηση να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και θεσμική κατοχύρωση.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο κ. Κόκκαλης επικαλούμενος καταγγελία επαγγελματία ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ, πως η άρνηση του Οργανισμού να παρέχει υγειονομικές υπηρεσίες ενώ τις χρεώνει υποχρεωτικά και αντίστοιχα η άρνηση να διαγράψει αναδρομικά τις οφειλές που πηγάζουν από το χρονικό διάστημα που δεν καλύπτεται, παραβιάζεται το άρθρο 169 της Συνθήκης για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα άρθρα 4 (αρχή της ισότητας) και 5 (της μη ελεύθερης πρόσβαση στις υγειονομικές Υπηρεσίες) .

«Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ προσφεύγει με συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ. Αλλά αιτήματα ασφαλισμένων που θα εξετάσει η Δικαιοσύνη θα είναι και η αναλογική ασφάλιση με βάση τα εισοδήματα των 3 τελευταίων ετών. Σήμερα ο ΟΑΕΕ πρέπει και επιβάλλεται να αναπροσαρμόσει τις ασφαλιστικές κατηγορίες προς τα κάτω και πάντα σύμφωνα με τα εισοδήματα», τόνισε ο κ. Κόκκαλης. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass