ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Τελεσίγραφο» Μαρινόπουλου στα «Σ/Μ Λάρισα»

* Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από το εξώδικο του Ομίλου και τι αποφάσισαν οι μέτοχοι

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2014 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:21
Τελεσίγραφο, μέσω εξωδίκου, με καταληκτική ημερομηνία την 10η Ιουλίου, για την αποδοχή ή απόρριψη του προσύμφωνου εξαγοράς, με την προειδοποίηση μάλιστα των συνεπειών και της διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων του, έστειλε ο Μαρινόπουλος στους μετόχους των «Σ/Μ Λάρισα».
Η νέα εξέλιξη, στο πολύκροτο σίριαλ της εξαγοράς της τοπικής αλυσίδας, που δημιουργεί νέα δεδομένα και θέτει, μέσα σε σφιχτά χρονικά περιθώρια, στους μετόχους το δίλλημα να αποφασίσουν οριστικά για τη συμφωνία ή μη της εξαγοράς, ήταν απρόοπτη και αιφνιδιαστική και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση…
 Αν και οι μέτοχοι, στη συνέλευσή τους προχθές το βράδυ, ερμήνευσαν την κίνηση Μαρινόπουλου, ως μέσο πίεσης, ένα ποσοστό εξ αυτών έδειξε αποφασισμένο να μην προχωρήσει στην υπογραφή του οριστικού κειμένου της πώλησης της εταιρίας, αν δεν απαλειφθούν συγκεκριμένοι επίμαχοι όροι της, παίρνοντας το ρίσκο να αποσυρθεί οριστικά το ενδιαφέρον του Ομίλου.
Ενδεικτικά, «αγκάθι» για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, δεν αποτελεί μόνο ο όρος του «υπαιτίου μετόχου» και συνεπώς «το ποιος και μέχρι πιο βαθμό» θα επωμιστεί το βάρος των νέων χρεών της εταιρίας, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απευθείας διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Μαρινόπουλου. Οι συζητήσεις που γίνονται με τους εκπροσώπους του αθηναϊκού ομίλου, αφενός μεν, όπως λέγεται μετ΄ επιτάσεως, δεν επιτρέπουν την αποσαφήνιση των επίμαχων όρων, αφετέρου δεν εξασφαλίζουν την ουσιαστική δέσμευση για την τύχη των εργαζομένων και των καταστημάτων της. Σε κάθε περίπτωση, όπως συμφωνήθηκε στη συνέλευση και υπό τη σκιά των νέων δεδομένων που δημιουργεί η εξώδικη - δήλωση - πρόσκληση του Μαρινόπουλου, οι δύο δικηγόροι των ΣΜ/Λάρισα, θα έχουν νέες επαφές, προκειμένου να μεταφέρουν τόσο τα αιτήματα και τις επιφυλάξεις των μετόχων όσο και να εκμαιεύσουν τις πραγματικές προθέσεις του Αθηναϊκού Ομίλου.
Επί της ουσίας, το σημαντικό είναι πως η υπόθεση φτάνει στο τέλος της και πως η εξαγορά η μη της επιχείρησης, είναι θέμα λίγων ακόμη ημερών…
ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η εξώδικη δήλωση - πρόσκληση του Μαρινόπουλου, που εστάλη στους μετόχους της Λαρισαϊκής επιχείρησης στις 30 Ιουνίου, από τη δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί τον Αθηναϊκό όμιλο, αφενός μεν τους εγκαλεί για αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά αφετέρου δε τους προειδοποιεί για τη διεκδίκηση των ζημιών που υφίσταται.
Ενδεικτικά όπως αναφέρεται για την πιστή εκτέλεση και εφαρμογή των όρων του προσυμφώνου και για το σχέδιο της οριστικής σύμβασης Αγοράς και πώλησης, υπήρξε Νομική, Οικονομική και τεχνική Μελέτη, η οποία επιβάρυνε την εταιρία και προφανώς θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων.
Στο εξώδικο επίσης αναφέρεται πως παρήλθε ικανό χρονικό διάστημα από την υπογραφή του προσυμφώνου (31/3/2014) επιρρίπτοντας ευθύνες στην πλευρά των μετόχων. «Επειδή ωστόσο και παρά τις συνεχείς προς τούτο προτροπές της εταιρείας μας καθυστερείτε αδικαιολόγητα και αναιτιολόγητα να προβείτε στην υπογραφή του τελικού Κειμένου της Οριστικής σύμβασης Αγοράς και Πώλησης όλων των μετοχών της εταιρίας «ΛΑΡΙΣΑ», όπως το αργότερο μέχρι και την 10η Ιουλίου, όλοι οι μέτοχοι προς τους οποίους απευθύνεται η παρούσα εξώδικη δήλωση πρόσκληση να μας παραδώσετε το ως άνω τελικό κείμενο όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση εκ του 31.3. 2014 συναφθέντος προσυμφώνου, σε διαφορετική περίπτωση και μετά την άπρακτη παρέλευση της ημερομηνίας θα θεωρηθεί ότι υπαναχωρείτε από τους όρους και τις συμφωνίες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο, εκφράζοντας την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος και της διεκδίκησης κάθε θετικής ή και αποθετικής ζημίας».
Στο προσύμφωνο επίσης αναφέρεται, ότι υπήρξε η αρχική συμφωνία για μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής των μετόχων, ήτοι 162.948 μετοχών, που αντιπροσωπεύει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου έναντι συνολικού τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass