«Κούρεμα» σε τραπεζικούς λογαριασμούς

ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2020 21:09

Έρευνα για να εντοπιστούν τα ίχνη των "υπόγειων" διαδρομών χρημάτων από λογαριασμούς καταθετών προκειμένου να εντοπιστεί το εύρος και το μέγεθος τυχόν ατασθαλιών, διενεργείται τις τελευταίες ημέρες σε υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η έρευνα, μέσω των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσει "φως" σε μια υπόθεση που φέρεται να σχετίζεται με ανάρμοστη συναλλακτική συμπεριφορά υπαλλήλου της.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης, που από εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων στην περιοχή, μέσα από μια πανσπερμία φημών και ψιθύρων, καθώς αφορά σε οικογένειες ευυπολήπτων και επωνύμων πολιτών της, προήλθε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της "Ε", από τη στιγμή που καταθέτης - μεριδιούχος της τράπεζας διαπίστωσε λιγότερα χρήματα (πάνω από 130.000) στους προθεσμιακούς λογαριασμούς του και ασυνήθιστες κινήσεις που δεν ανταποκρίνονται στις συναλλαγές του και δεν συνάδουν με τα συναλλακτικά πρότυπα της τράπεζας.
Υποψιαζόμενος υπεξαίρεση ζήτησε από την τράπεζα τα αντίγραφα και τα παραστατικά όλων των αναλήψεων την τελευταία 5ετία, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση καταβολή των χρημάτων του.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης, επιβεβαίωσε και η διοίκηση της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας, με τον πρόεδρό της Αν. Λάππα να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικός και συγκρατημένος. Αρνούμενος να προβεί σε λεπτομέρειες, σχολίασε απλά στην "Ε" πως ‘’η τράπεζα θα τοποθετηθεί μετά το πέρας του εσωτερικού ελέγχου".
Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα αλλά οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε ατασθαλίες και υπεξαίρεση χρημάτων από συγκεκριμένο υπάλληλο που λόγω της θέσης του και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, αποσπούσε συστηματικά χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες.
Αυτό πάντως που αναζητά η τράπεζα, στη μεθοδική προσπάθειά της να ρίξει "φως" στις πτυχές της όλης υπόθεσης, είναι η χρονική σειρά των τραπεζικών συναλλαγών, το μέγεθος του ελλείμματος, αν υπάρχει εμπλοκή άλλων ατόμων, το πού μεταφέρονταν τα χρήματα και το πώς η υφαρπαγή δεν γινόταν αντιληπτή στους περιοδικούς εσωτερικούς ελέγχους. Με την υπόθεση να μονοπωλεί την επικαιρότητα, οικονομική και κοινωνική στην περιοχή μας, οι εξελίξεις που κυοφορούνται είναι συνταρακτικές και αναμένονται με ζωηρό ενδιαφέρον...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass