Σιωπηρή παράταση στα αυθαίρετα

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - 200.000 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 8:05

Εληξε η τελευταία παράταση -η δεύτερη που έδωσε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις του νόμου 4495/2017.

Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης για τα αυθαίρετα της Κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, χωρίς οικοδομική άδεια κ.ά.). Συνεχίζεται όμως η διαδικασία τακτοποίησης για τα αυθαίρετα των Κατηγοριών 1-4 μέχρι την 31 Μαρτίου 2026, με προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης.
Από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ προκύπτει ότι μόνο τον Σεπτέμβριο υποβλήθηκαν σχεδόν 200.000 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.
Χθες το Υπουργείο ξεκαθάρισε ότι δεν δίνεται νέα παράταση , ωστόσο χωρίς να παραγνωρίζει τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία αυτή και επισημάνθηκαν από πολίτες και μηχανικού ανακοίνωσε τα εξής:
1. Για όσους προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση τακτοποίησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω της αυξημένης κίνησης που υπήρχε στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το πράξουν τις επόμενες μέρες. Κανένας από όσους προσπάθησαν δεν θα μείνει εκτός ρύθμισης. Στην πλατφόρμα του ΤΕΕ έχουν καταγραφεί τα ίχνη αυτών των χρηστών του συστήματος και θα τους δοθεί η σχετική άδεια να ολοκληρώσουν την υπαγωγή.
2. Θα δοθεί ειδική παράταση για τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.
3. Το Υπουργείο συζητά την πρόταση του ΤΕΕ, ώστε κάποιες περιπτώσεις πραγματικά μικρών αυθαιρεσιών που έχουν υπαχθεί στην Κατηγορία 5 να μεταφερθούν στην Κατηγορία 4. Για όλα τα σχετικά θέματα μελετούμε τα στοιχεία και τις επόμενες μέρες θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και θα ακολουθήσει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass