Με προπληρωμένη κάρτα τα επιδόματα

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 8:11

Η διεύρυνση της χρήσης της προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας που εφαρμόζεται σήμερα μόνο στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και σε άλλα επιδόματα που πληρώνει το κράτος, όπως για παράδειγμα είναι το επίδομα γέννας, βρίσκεται στο τραπέζι του κυβερνητικού

επιτελείου στο πλαίσιο και των συστάσεων της Επιτροπής Πισσαρίδη. Όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε άτυπη ενημέρωση που είχε με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της καλύτερης στόχευσης των κοινωνικών επιδομάτων που ζητά η Επιτροπή, έχει εξεταστεί η πληρωμή κι άλλων επιδομάτων με τη μορφή της προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας αντί των μετρητών σε τραπεζικό λογαριασμό σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης διαφάνειας.
Επικρατέστερο επίδομα για να μπει σε αυτή τη λειτουργία – δηλαδή την πληρωμή με την προπληρωμένη κάρτα – είναι το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ σε αντίθεση με το επίδομα στέγασης. Ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει και για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει.
Αυτό που προβλέπεται σήμερα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι πως σε περίπτωση που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, ποσοστό 50% δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών) ή πληρωμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα. Για το υπόλοιπο 50% υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών. Για τους σκοπούς του προγράμματος και μόνο, οι δικαιούχοι δεν επιβαρύνονται με κόστη έκδοσης ή συναλλαγών από τη χρήση των ανωτέρω καρτών, με την εξαίρεση των συναλλαγών αναλήψεων μετρητών από ATM άλλης τράπεζας, από εκείνη στην οποία τηρεί λογαριασμό ο δικαιούχος.
Σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί πως η «δεξαμενή» των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα διευρυνθεί από τη νέα χρονιά καθώς εντάσσονται σε αυτό άστεγοι και κακοποιημένες γυναίκες που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass