Παράνομη η στάση εργασίας των εφοριακών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 8:40

Παράνομη κρίθηκε χθες δικαστικά η κινητοποίηση που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ – ΔΟΥ. Οι εφοριακοί έχουν εξαγγείλει καθημερινές στάσεις εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 αρχής γενομένης από σήμερα 1η Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διεύρυνση του

ωραρίου που αποφάσισε το Υπουργείου Οικονομικών για λόγους αποφυγής του συνωστισμού κάνοντας λόγο για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων . Ως εκ τούτου οι εφοριακοί θα πρέπει να εργαστούν κανονικά. Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της χθες η Ομοσπονδία σχολίασε μεταξύ άλλων πως «ο κλάδος μας έχει βάλει κατ’ επανάληψη «πλάτη» πολλές φορές με υπερωριακή απασχόληση χωρίς αμοιβή και με εργασία από το σπίτι προκειμένου να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις υποχρεώσεις μας που προκύπτουν από τις παραγραφόμενες υποθέσεις.
Ειδικά τους τελευταίους μήνες κάθε έτους υπάρχει αυξημένη πίεση σε πολλές περιπτώσεις λόγω παραγραφόμενων υποθέσεων και βεβαίως το ίδιο ισχύει και φέτος που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δόθηκαν στους εργαζόμενους προς επεξεργασία χιλιάδες πρόστιμα εκπρόθεσμων ΜΥΦ κλπ. Έτσι όταν αιφνιδιαστικά δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση της ΑΑΔΕ για εφαρμογή απογευματινών βαρδιών στις ΔΟΥ σε πολλές υπηρεσίες μας επικράτησε πανικός, δεδομένου ότι λειτουργούν με αισθητά μειωμένο προσωπικό λόγω πολλαπλών κρουσμάτων covid-19, αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων κλπ. Ζητάμε την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας ώστε να μην είναι αναγκαία η επίσκεψη των πολιτών στις ΔΟΥ για την εξυπηρέτησή τους και διαμαρτυρόμαστε για την άδικη στοχοποίησή μας»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass