Δεύτερη ευκαιρία για ρυθμίσεις χρεών στην εφορία

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΑΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2020 8:05

Δεύτερη ευκαιρία σε φορολογούμενους που είχαν ρυθμίσεις χρεών προ πανδημίας τις οποίες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν, αφότου ξέσπασε ο κορονοϊός, δίνει η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών. Με τις νέες διατάξεις, οφειλέτες οι οποίοι

έχασαν τη ρύθμιση στην οποία είχαν ενταχθεί, στο διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου δύνανται να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης κατόπιν αίτησής τους.
Η επανένταξη του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ίδιου μήνα. Η καταληκτική ημερομηνία της αναβιώσασας ρύθμισης επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.
Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ
Στο μεταξύ με άλλη ρύθμιση της τροπολογίας παρέχεται η φορολογική έκπτωση στους ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μικρότερο ενοίκιο.
Καθορίζεται ότι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% ή εφόσον εισέπραξαν, κατόπιν συμφωνίας, μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 30%, σύμφωνα με διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού Covid-19, έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων των μηνών αυτών. Στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, τα οποία από τον Νοέμβριο 2020 και εφεξής, εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, αντί της παραπάνω έκπτωσης καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό, ποσό ίσο με το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων των μηνών αυτών, το οποίο δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου και είναι ακατάσχετο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass