ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ

Δεν θα δοθεί άτυπη παράταση στις δηλώσεις

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2014 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:50
Διέψευσε χθες η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου πως θα δοθεί άτυπη παράταση για να υποβληθούν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις οι περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις που έμειναν εκτός του TAXIS και δεν κατατέθηκαν εμπρόθεσμα έως τις 14 Ιουλίου. H επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε πως «το σύστημα δεν πρόκειται να μείνει ανοικτό».
Οι πληροφορίες, που προέρχονταν από ενημέρωση του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κλειτσιώτη σε φοροτεχνικούς και διαψεύσθηκαν από την ΓΓΔΕ υποστήριζαν πως το υπουργείο Οικονομικών θα κατέθετε τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επιτρεπόταν το σύστημα Taxis να δέχεται δηλώσεις για 2-3 ημέρες, ώστε όσοι δεν κατάφεραν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου να υποβάλλουν τη δήλωση τους να το πράξουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία. Σημειώνεται πως μόλις προχθές η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με διευκρινιστική της εγκύκλιο αναφέρθηκε στις κυρώσεις για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις. Πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλομένου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης ενώ για τις περιπτώσεις δε που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
Τέλος, σημειώνεται πως από χθες η ΓΓΠΣ έχει ενεργοποιήσει την εφαρμογή για την υποβολή των εκπρόθεσμων πλέον αρχικών δηλώσεων Ε1,Ε2,Ε3, αλλά και των τροποποιητικών δηλώσεων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass