ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εχθρική πράξη το άνοιγμα των Κυριακών

* Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και συντονίζουν τη δράση τους για να ανατραπεί η επίμαχη υπουργική απόφαση

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2014 3:43 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:50
Για μία ακόμη εχθρική πράξη της κυβέρνησης ενάντια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων, έκαναν λόγο χθες έμποροι και εμποροϋπάλληλοι για το θέμα των Κυριακών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΛ Λάρισας, οι διοίκήσεις των δύο συλλόγων και έκαναν μια πρώτη συζήτηση για τις κοινές πρωτοβουλίες που θα λάβουν για την ανατροπή της υπουργικής απόφασης που επιβάλει την πιλοτική κυριακάτικη λειτουργία όλο τον χρόνο των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας.
Όλοι τους επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στις επιχειρήσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και έθεσαν τους συλλόγους σε θέσεις μάχης...
Ειδικότερα στη συνάντηση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόσφατη υπουργική. ζήτησε την άμεση ακύρωσή της και καταδίκασε οποιαδήποτε μεθόδευση προς την κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, η οποία όπως τονίστηκε εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων και εμπορικών κέντρων.
Επίσης όπως επισήμανε ο κ. Γ. Τσαπλές ο σύλλογος πρόκειται να ζητήσει την επανεξέταση της σχετικής νομοθεσίας με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία κανένα όφελος για το ελληνικό εμπόριο δεν υπήρξε από αυτή, αντίθετα καταγράφηκε μείωση τζίρου και θέσεων εργασίας ενώ εξέφρασε την πρόθεση του Συλλόγου να καλέσει τους τοπικούς βουλευτές και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν δημόσια θέση, τόσο για την επίμαχη υπουργική απόφαση, όσο και γενικότερα για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.
Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η θέση του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων όπως εκφράστηκε από την πρόεδρο κ. Α. Δασκαλάκη είναι ότι στόχος της επίμαχης υπουργικής απόφασης είναι να γενικευτεί σε όλη τη χώρα το άνοιγμα των καταστημάτων με απώτερη επιδίωξη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και επισήμανε την αποφασιστικότητά των μελών τους να την καταργήσουν.    
« Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συνδέεται με τους στόχους της ΕΕ τόνισε για «ειδικές επιχειρησιακές ζώνες», στις οποίες ισχύει η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών, με εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα και πως μεθαύριο Κυριακή καθώς ο κλάδος έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία θα διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, την θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα όλο το χρόνο, τη στααθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5νθήμερο και την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
 Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Νικ. Τζίκας, οποίος τόνισε πως όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε όλη τη χώρα δεν θέλουν την εργασία της Κυριακής και εξέφρασε την άποψη πως οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να καθορίζουν τη λειτουργία των καταστημάτων.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου αποφασίστηκε να θέσουν όλοι οι πρόεδροι τα μέλη τους σε αγωνιστική ετοιμότητα...  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass