Παραγωγικές επενδύσεις σε οργανωμένους τόπους εγκατάστασης

ΣΘΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ/ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 8:01

Οι πρόσφατες αλλαγές και οι κανονιστικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν σε θέματα χωροταξίας και αδειοδοτήσεων, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, ήταν στο επίκεντρο της διαδικτυακής

ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο ΣΘΕΒ και ο ΣΕΒ την περασμένη Πέμπτη. Ον.4759/2020 «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά προς ένα συνεκτικό και σύγχρονο πλαίσιο κανόνων για την οργάνωση των δραστηριοτήτων στον χώρο και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε η κα Έλενα Καματέρη, γενική διευθύντρια του Συνδέσμου, που συντόνισε και την εκδήλωση.
Στη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές, τόνισε πως «η χάραξη και υλοποίηση μίας χωροταξικής πολιτικής που ενσωματώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τομέα της μεταποίησης είναι σημαίνουσας σημασίας. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να στηρίζεται στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας, µέσω του περιφερειακού σχεδιασμού».
Ο αναπλ. γεν. διευθυντής του ΣΕΒ, δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, τόνισε πως «Ζητούμενο όλων μας είναι η Ελλάδα να φιλοξενεί παραγωγικές επενδύσεις σε οργανωμένους, λειτουργικούς και ασφαλείς τόπους εγκατάστασης. Οι πρόσφατες αλλαγές στη χωροταξία και τις αδειοδοτήσεις στη μεταποίηση διευκολύνουν τον στόχο αυτόν. Η επικαιροποίηση των πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, η εκκίνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων και η αναθεώρηση του περιφερειακού χωροταξικού είναι μερικά από τα κρίσιμα επόμενα βήματα». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ειδικών θεμάτων και τοπικών προβλημάτων αναφορικά με τα ζητήματα εφαρμογής του αναθεωρημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Θεσσαλίας, υπό το πρίσμα του Ν. 4759/2020 και των ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης στην οποία τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ K&Δ Θεσσαλίας) κα Αννα Γιαννιού και Χρήστος Κουτάκος. Αναφερόμενοι στον στρατηγικό χωρικό σχεδιασμό, σημείωσαν πως «το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Θεσσαλίας δίνει τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλίας μέσα από τη χωρική οργάνωση τις βιομηχανίας του εμπορίου και την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού απαιτεί την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού σχεδιασμού μέσα από την εκπόνηση των τοπικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων που θα καθορίσουν τις επιτρεπόμενες ή μη χρήσεις γης».
Στην ημερίδα συμμετείχε πλήθος σημαντικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη επιχειρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass