Προβληματική η έκδοση εγγυητικών από το Ταμείο Παρακαταθηκών

ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2021 8:55

Την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας των Υπ. Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να δοθεί η δυνατότητα διαχείρισης συναλλαγών με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω ηλεκτρονικών μέσων προκειμένου η έκδοση και η είσπραξη των

εγγυητικών επιστολών για τις επιχειρήσεις να γίνεται εξ αποστάσεως ζητά το Επιμελητήριο Λάρισας.
Όπως γνωστοποιεί σε σχετική επιστολή ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σωτ. Γιαννακόπουλου, «έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων μελών του Επιμελητηρίου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς έχουν να αντιμετωπίσουν και τη χρονοβόρα διαδικασία στην έκδοση εγγυητικής επιστολής, καθότι στις διακηρύξεις των διαγωνισμών για τη συμμετοχή απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής και εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης (από τον μειοδότη).Η έκδοση της εγγυητικής συντελείται διαζευκτικά είτε από τα Τραπεζικά Ιδρύματα (με προσωπική μετάβαση) είτε από το ΤΣΜΕΔΕ (ηλεκτρονικά αλλά αποκλειστικά για τα μέλη του) και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, (ΤΠΔ).Όσον αφορά δε, τη διαδικασία για την έκδοση εγγυητικής επιστολής από το ΤΠΔ απαιτείται αφενός μεν η μετάβαση στην τράπεζα για έκδοση προσωπικής επιταγής αντιστοίχου ποσού, αφετέρου δε η μετάβαση (κατόπιν ραντεβού) στο ΤΠΔ καθώς και η κατάθεση της προσωπικής επιταγής για την έκδοση και παραλαβή της εγγυητικής.
Με το πέρας της διαδικασίας επιστρέφεται η εγγυητική επιστολή και για την είσπραξή της απαιτείται η αντίστροφη ακριβώς χρονοβόρα πορεία.Με τον πανομοιότυπο τρόπο επαναλαμβάνεται η διαδικασία και για την έκδοση εγγυητικής καλής εκτέλεσης. Τουτέστιν, για μία και μόνο δημοπρασία θα απαιτηθεί η χρονοβόρα προαναφερόμενη διαδικασία.
Προς τούτο, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου για το σύνολο των εμπλεκομένων μερών είναι επιτακτικό να επισπεύσετε διά του θεσμικού σας ρόλου η έκδοση και η είσπραξη των εγγυητικών να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς να απαιτείται η προσωπική μετάβαση στο ΤΠΔ και στα Τραπεζικά Ιδρύματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass