3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ασφάλεια αυτοκινήτου

Δημοσίευση: 13 Απρ 2021 9:14

Αν ψάχνετε να ασφαλίσετε το αυτοκινήτου σας είτε για πρώτη φορά είτε να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας, τότε θα αυτό το άρθρο είναι για εσάς, καθώς θα σας αναλύσουμε 3 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, πριν προχωρήσετε στην ασφάλιση του οχήματός σας!

Είτε ασφαλίζετε ένα αυτοκίνητο είτε ένα μηχανάκι, κάποια πράγματα είναι κοινά στην ασφάλεια οχημάτων.

Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσέξετε πριν την έκδοση του συμβολαίου σας.

Τύπος ασφάλειας

Μπορεί να λέμε όλες τις ασφάλειες ως ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ασφάλειας που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

Η βασική, υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση, καλύπτει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων – δηλαδή με απλά λόγια αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα και προκαλέσετε ζημίες με δική σας ευθύνη, τότε η ασφαλιστική σας θα αποζημιώσει τα άλλα μέρη.

Αυτή είναι η υποχρεωτική ασφάλεια αυτοκινήτου που πρέπει να έχουν όλα τα οχήματα που κινούνται στους Εθνικούς δρόμους.

Πέρα όμως από αυτήν, υπάρχουν τύποι και πακέτα ασφάλειας που μπορούν να εξειδικεύσουν τις καλύψεις, ανάλογα τις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε μια ασφάλεια κλοπής, μια μικτή κάλυψη ιδίων ζημιών, κ.α.

Έτσι, ανάλογα τις καλύψεις που θα προσθέσετε, αλλάζει τόσο η προστασία που λαμβάνετε από την ασφαλιστική αλλά φυσικά και το κόστος που πληρώνετε για το ασφαλιστήριο.

Διαμόρφωση κόστους ανάλογα την περιοχή που μένετε

Όταν ζητάτε μια προσφορά ασφάλισης, όλες οι εταιρείες ζητάνε και τον ταχυδρομικό σας κώδικα καθώς βάση αυτού (και άλλων παραμέτρων) θα βγει η εξατομικευμένη τιμή για εσάς.

Ο ταχυδρομικός κώδικας βοηθάει τις εταιρείες να χωρίζουν τις περιοχές ανάλογα τα ατυχήματα – έτσι υπάρχει μια άτυπη στατιστική που μπορούν να γνωρίζουν που γίνονται περισσότερα ατυχήματα και που όχι.

Αν βρίσκεστε σε μεγάλες πόλεις είναι πιο πιθανό να πληρώσετε αυξημένα ασφάλιστρα απ’ότι σε μια επαρχιακή πόλη ή στο χωριό.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα ατυχήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω αυξημένου όγκου είναι πολλά περισσότερα έναντι των μικρότερων πόλεων.

Αναζητήστε τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε!

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες που μπορεί να εμπίπτετε και να δικαιούστε κάποια έκπτωση στην ασφάλιση.

Για παράδειγμα αν είστε δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος στα σώματα ασφάλειας, τότε μερικές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν έκπτωση έως και 15% στα συνολικά ασφάλιστρα οχημάτων!

Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν σημαντική έκπτωση αν ασφαλίσετε περισσότερα από 2 οχήματα ενώ τέλος υπάρχουν και οι εκπτώσεις συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών εταιρειών όπως για παράδειγμα η έκπτωση που παρέχεται από μερικές ασφαλιστικές σε συνδρομητές συγκεκριμένης εταιρείας, κ.α.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ασφαλιστική ιστοσελίδα Asfaleis24 όπου θα δείτε αναλυτικά τόσο τις τρέχουσες προσφορές όσο και όλες τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε!

Πως να κλείσετε onlineτη δική σας φθηνή ασφάλεια

Μπορείτε πολύ εύκολα από το κινητό, το tabletή τον υπολογιστή σας να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής και να την κλείσετε onlineμε μερικά κλικ.

Ξεχάστε τις επισκέψεις στα γραφεία των ασφαλιστικών πρακτόρων και τις λίγες επιλογές που είχατε.

Πλέον, με την τεχνολογία να προχωρά, ο κλάδος των ασφαλειών έχει αλλάξει!

Ξεκινήστε από εδώ και ζητήστε προσφορά για ασφάλεια αυτοκινήτου, εισάγοντας απλά τα βασικά σας στοιχεία όπως ηλικία οδηγού καθώς και τον τύπο του οχήματός σας.

Μέσα σε 2 λεπτά θα έχετε προσφορές από παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και θα μπορέσετε να κάνετε εύκολα σύγκριση τιμών και καλύψεων, ώστε να καταλήξετε στην πλέον συμφέρουσα που καλύπτει τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αφού επιλέξετε την ασφαλιστική και το πρόγραμμα που ταιριάζει σε εσάς, μπορείτε να προχωρήσετε στην onlineέκδοση συμβολαίου έχοντας κατά νου τις συμβουλές που σας δώσαμε παραπάνω ώστε να μπορέσετε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass