Πέθανε από ανακοπή στα 61 του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος

ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2021 8:29

Πέθανε από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ηλικία 61 ετών, ενώ βρισκόταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι. Ο Κ. Μίχαλος ήταν από προχθές στο εργοστάσιό του ανησυχώντας για τη φωτιά και σύμφωνα με τελευταία ανάρτησή του στο Facebook αναφερόταν στις πυρκαγιές με την ευχή να μην υπάρξουν απώλειες σε

ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του στο γραφείο του στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι χωρίς τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ
Η τελευταία ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μίχαλου ήταν χθες για τις πυρκαγιές που μαίνονται καθώς είχε πάει να επισκεφθεί το πύρινο μέτωπο στο Κρυονέρι. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που δίνουν έναν άνισο αγώνα με την πύρινη λαίλαπα! Μακάρι οι ζημιές να περιοριστούν μόνο σε υλικές και να μην έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε ζωάκια. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και πολλά λάθη και θα πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να υπάρξει ανάληψη ευθύνης με συγκεκριμένες συνέπειες! Δεν νοείται και αυτή η καταστροφή να περάσει έτσι!» έγραφε ο Κ. Μίχαλος.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στον χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Συγκλονισμένος από την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω tweet, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου, με τον οποίο όπως αναφέρει ήταν μαζί πριν λίγες ώρες.
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Μίχαλο:
«Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του», έγραψε ο κ. Τσίπρας.
ΣΥΡΙΖΑ: ΑΓΩΝΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
Ανακοίνωση για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.
«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη», αναφέρει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
Το ΚΚΕ «εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δήλωση για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τα τελευταία 15 χρόνια, και ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπήρξε ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.
ΑΔΩΝΙΣ: ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την οδύνη του για τον αιφνίδιο χαμό του Κ. Μίχαλου.
«Αισθάνομαι πραγματικά συγκλονισμένος από την τραγική είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του φίλου μου Κων/νου Μίχαλου. Είχα όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου εξαιρετική και σχεδόν καθημερινή συνεργασία μαζί του. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένειά του θα είμαστε στο πλάι τους» έγραψε στο twitter.
ΚΙΝΑΛ: ΣΥΝΕΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Τα συλλυπητήρια του ΚΙΝΑΛ για τον θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, Προέδρου του ΕΒΕΑ. Έφυγε από τη ζωή ένας συνεπής εκπρόσωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.
ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ
Ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δυναμικός, πληθωρικός, εκρηκτικός φίλος και συνοδοιπόρος επί δεκαετίες, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος δεν είναι πια μαζί μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και όλη την επιμελητηριακή κοινότητα που πενθεί τον εμβληματικό πρόεδρό της!»
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.
Από τον Μάρτιο του 2012, είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη τον Δεκέμβριο του 2011).
Από το 1988 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.
Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.
Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.
Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.
Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.
Το 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASTIR PALACE Α.Ε. και του Δ.Σ. της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν έγγαμος με τέσσερα παιδιά και μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass