ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

«Στημένο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων των Σ/Μ Λάρισα»

* Σήμερα στις 8 μ.μ. στο ΕΚΛ η γενική συνέλευση

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2014 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:36

 

 

«Νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων της επιχείρησης» εικάζει πως θα φέρει το σχέδιο εξυγίανσης που προωθούν τα Σ/Μ Λάρισα με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας, η «Ταξική Πορεία».  Θεωρώντας ότι παίζεται ένα στημένο παιχνίδι σε βάρος τους , τους καλεί στη σημερινή γενική συνέλευση. 

«Πληροφορούμαστε, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας και των μετόχων των Σ/Μ «ΛΑΡΙΣΑ», αποφάσισαν να κινηθούν σε «οικονομικό εξωραϊσμό» όπως τον ονομάζουν της εταιρείας. Αυτός ο «εξωραϊσμός» όμως θα έρθει εκτός από το «κούρεμα» των χρεών της εταιρείας προς τους προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία, θα έχει στόχο και τους εργαζομένους. Άρα μιλάμε για άλλη μία περικοπή στους μισθούς, επιπρόσθετη σε αυτές που είχαν υποστεί το προηγούμενο διάστημα, και μάλιστα με τον εκβιασμό της υπογραφής της νέας σύμβασης ή της απόλυσης. Ποιος λοιπόν, πήρε αυτή την απόφαση και μάλιστα μιλάει ότι υπήρχε και συνεννόηση και με τους ίδιους τους εργαζόμενους με σκοπό να τους φέρει προ τετελεσμένου;  Οι εργαζόμενοι, είναι απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό, έβλεπαν τον μισθό τους να πετσοκόβεται όλο και περισσότερο, χάνοντας εργασιακά δικαιώματα. Όταν τα Σ/Μ «ΛΑΡΙΣΑ», έβγαζαν υπερκέρδη και κάνανε ανοίγματα και τα αφεντικά πλουτίζανε όλο και περισσότερο, ενώ οι εργαζόμενοι μένανε  απλήρωτοι. Όταν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας έστελναν στην πόρτα της εξόδου όποιον ήθελε τη δημιουργία σωματείου των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παίξουν σε κανένα παιχνίδι μεταξύ των αφεντικών και των υποψηφίων αγοραστών. Τέτοια παιχνίδια είναι στημένα και στα μέτρα τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν τον δικό τους δρόμο που περνάει μέσα από τη συλλογικότητα και τον αγώνα. Να αντισταθούνε στο νέο «κούρεμα» και στις απολύσεις.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Σ/Μ «ΛΑΡΙΣΑ» να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 21/8,  στις 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass