ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

«Αυξήστε σε 100 τις δόσεις για ληξιπρόθεσμα»

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2014 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:36

 

Την άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων έως και στις 100, ακόμα και χωρίς την έγκριση της τρόικας, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία και την  πλαστικοποίηση των κριτηρίων υπαγωγής ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή την πολύ χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων, ακόμα και μονομερώς σε περίπτωση άρνησης της τρόικας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΕΕ, οι δόσεις πρέπει να φτάσουν έως και τις 100, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια υπαγωγής στις ρυθμίσεις, ώστε οι οφειλέτες θα μπορούν να εξυπηρετούν με συνέπεια τη μηνιαία τακτοποίηση αυτών των χρεών. «Μόνο έτσι το δημόσιο θα μπορέσει να διασφαλίσει την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από αυτά τα χρέη» δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΟΕΕ δήλωσε πως «Η πολύ χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών τίθενται εκτός ρύθμισης, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων, οδηγούν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν κινούνται στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των οφειλετών, αλλά δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων έως και 100, και, ταυτόχρονα, να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια υπαγωγής. Μόνο έτσι το δημόσιο θα μπορέσει να διασφαλίσει την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από αυτά τα χρέη, αφού οι οφειλέτες θα μπορούν να εξυπηρετούν με συνέπεια τη μηνιαία τακτοποίηση αυτών των χρεών. Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα σε αυτό το μέτρο, ακόμα και μονομερώς, σε περίπτωση άρνησης της τρόικας. Σε αντίθετη περίπτωση, το αδιέξοδο, στο οποίο θα περιέλθουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass