Μεγαλύτερη έκπτωση για ευάλωτα νοικοκυριά

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2021 8:20

Μέτρο – ανάχωμα για τη μεγαλύτερη προστασία των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών από τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος φέρεται να «κλειδώνει» η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επεξεργάζονται σενάριο για υψηλότερη επιδότηση της κιλοβατώρας που καταναλώνουν περί 500.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ). Το σενάριο, θέλει τη χορήγηση μεγαλύτερης έκπτωσης στο τιμολόγιο προμήθειας ρεύματος για τους δικαιούχους των Κοινωνικών Οικιακών Τιμολογίων (Κατηγορίες Α και Β). Πρόκειται για νοικοκυριά που απολαμβάνουν χαμηλότερη τιμή ρεύματος με επιδοτούμενη κιλοβατώρα. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι ενταγμένα στις δύο κατηγορίες ΚΟΤ πληρούν συνδυαστικά συγκεκριμένα όρια εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας αλλά και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το ποσό της επιχορήγησης για την πρώτη κατηγορία ανέρχεται στα 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα και στη δεύτερη στα 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Έτσι, η χρέωση είναι χαμηλότερη κατά περίπου 60% και 40%, αντίστοιχα. Πηγές εξηγούν στον Ο.Τ. ότι στο Υπουργείο ερευνούν το ενδεχόμενο χορήγησης μεγαλύτερης έκπτωσης ώστε να παραμείνει η προαναφερόμενη έκπτωση σε αυτά τα επίπεδα έναντι της τιμής της κιλοβατώρας που πληρώνουν οι υπόλοιποι καταναλωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass