Η «καρδιά» της Κρήτης χτυπά στη Λάρισα

ΓΕΥΣΕΙΣ, ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2021 7:00

Η «καρδιά» της Κρήτης χτυπά δυνατά από χθες στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, καθώς μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η 21η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας».

Ήδη από χθες το απόγευμα γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα από εκλεκτά και φημισμένα προϊόντα έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης και από σήμερα με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μαντινάδες παραγωγοί από την Κρήτη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, θα παρουσιάζουν στους Λαρισαίους καταναλωτές τους θησαυρούς της ελληνικής γης. Για πέντε ακόμη ημέρες από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα περίπτερα 50 περίπου εκθετών, σ΄ ένα αντάμωμα γεύσης και παράδοσης, που θα τους προσφέρει απλόχερα αγνά τοπικά προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας (λάδια, τυροκομικά, μέλι, γλυκίσματα, ρακί και κρασιά, ζυμαρικά κ.ά.) και σε ελκυστικές τιμές.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Λάρισας, και του ΕΟΤ, ενώ σήμερα στις 8 το βράδυ θα εγκαινιαστεί επισήμως από τον δήμαρχο Λαρισαίων. "Η «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» αποτελεί θεσμό, σημειώνει ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης. Προβάλλει τον γαστρονομικό πλούτο της Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Η έκθεση ως πρωτοβουλία ξεκίνησε με τη συμμετοχή Κρητικών παραγωγών και επιχειρήσεων, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκε και από παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας που θέλησαν μέσα από αυτή να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα και να διευρύνουν τις επαγγελματικές σχέσεις τους. Για αυτό και στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν εκθέτες από Τρίκαλα, από Λάρισα και άλλες περιοχές της χώρας".
Σημειώνεται πως η άρτια διοργάνωσή της , η υψηλή της επισκεψιμότητα και η εξαιρετική προβολή που έχουν, έχουν καταστήσει τη συγκεκριμένη έκθεση από τις δημοφιλέστερες στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, διεξάγονται πάντα μουσικές, χορευτικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις, αλλά φέτος λόγω της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνονται, απαγορεύτηκαν. Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.pagritiaekthesi.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass