Γυρίζουν σελίδα οι Λαρισαίοι έμποροι

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ – ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΜΙΑΣ ΑΜΦΙΡΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ – ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:16

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με ανοικτά μέτωπα και μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που επέβαλε η υγειονομική κρίση, αλλά με κοινή βούληση να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο του, ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας γυρίζει σελίδα, εκλέγοντας νέα διοικητικά όργανα.


Από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για τρεις συνεχείς ημέρες από σήμερα έως και μεθαύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, ένα μεγάλο ποσοστό από τα 2.200 εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου θα προσέλθουν στην κάλπη, προκειμένου να εκλέξουν για την επόμενη τριετία, το νέο 9μελές Δ.Σ., την 3μελή Ελεγκτική Επιτροπή και τους αντιπροσώπους τους στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ).
Χαρακτηριστικό της φετινής αναμέτρησης είναι πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου θα «αντιπαρατεθούν» τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι, ενώ μετά από δεκαετίες, τρεις συνολικά συνδυασμοί με 74 συνολικά υποψηφίους, περισσότερους από κάθε άλλη φορά, το «Εμπόριο-Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Χαρ. Παπαδόπουλο, η «Αγωνιστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Περικλή Καζαντζίδη, η «Αδέσμευτη Κίνηση Λαρισαίων Εμπόρων Παραγωγής και Ανασυγκρότησης» του Δημ. Μητσιούλη και ένας ανεξάρτητος ο Μανώλης Παπανικολάου, θα διεκδικήσουν την ψήφο των εκατοντάδων μελών του ιστορικότερου και μεγαλύτερου επαγγελματικού φορέα του λιανεμπορίου της περιοχής.
Η φετινή εκλογική αναμέτρηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί η νέα διοίκηση, που θα εκλεγεί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά μεγάλων προκλήσεων, απότοκων της υγειονομικής κρίσης, αλλά θα χρειαστεί να διεκδικήσει εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν τις εμπορικές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν άμεσα και αποτελεσματικά τις όποιες ευκαιρίες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας εμφανιστούν με την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι προσδοκίες για συμμετοχή και μαζικότητα είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά, αλλά και ταυτόχρονα το μεγάλο «στοίχημα» προκειμένου να αναγνωριστεί η συστηματική και σημαντική συνεισφορά του ΕΣΛ ως κυρίαρχου οργάνου εκπροσώπησης του λιανεμπορίου στον νομό.  

ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Θυμίζουμε πως στις τελευταίες εκλογές, που διεξήχθησαν στα τέλη Μαΐου του 2017 είχαν συμμετάσχει δύο συνδυασμοί, ενώ ψήφισαν  συνολικά 608 μέλη. Έγκυρα βρέθηκαν 587 και άκυρα-λευκά 21. Ο συνδυασμός «Εμπόριο-Ανάπτυξη» είχε σαρώσει, παίρνοντας 388 ψήφους  και τις 6 από τις 9 έδρες του Δ.Σ. Επί της ουσίας το 66% των εμπόρων ή δύο στους τρεις που πήγαν στην κάλπη, ψήφισε τη συγκεκριμένη παράταξη. Ο δεύτερος συνδυασμός, η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» πήρε 199 ψήφους και 3 έδρες.  Φέτος λόγω της μεγαλύτερης συμμετοχής παρουσίας συνδυασμών και υποψηφίων και της αλλαγής συσχετισμών που επισύρει κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Η φετινή αναμέτρηση είναι από τις πλέον αμφίρροπες των τελευταίων ετών, που ίσως να κρύβουν πολλές εκπλήξεις...  

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Οι έμποροι για να λάβουν μέρος στη διαδικασία,  πέραν από την υποχρέωση τήρησης των υγειονομικών μέτρων, θα πρέπει να ξέρουν πως ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία τους. Οι σταυροί είναι έως 9 για το Δ.Σ., έως 3 για την Ε.Ε., ενώ ο αριθμός των αντιπροσώπων θα κριθεί από το σύνολο των ψήφων που θα λάβουν οι συμμετέχοντες συνδυασμοί. Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν  στην τριήμερη εκλογική διαδικασία είναι οι εξής:

* «ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ»: Υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Βούλτσος Μάριος, Γαβρογιάννης Βασίλειος, Γιαννακόπουλος Αθανάσιος, Γκαμαλέτσος Αθανάσιος, Γκουντέλος Κωνσταντίνος, Γιογλάρης Τηλέμαχος, Δημοβέλης Ελευθέριος, Ευσταθίου Κωνσταντίνος, Καλδερών Σάρα, Καματέρη Γρηγορία, Καρδάρα Ευαγγελία, Κατσούρα Βασιλική, Κολοβέτσιου Ευτυχία, Κουτζεκλίδου Αικατερίνη, Μανώλα Όλγα, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Μπαρτζώκης Νικόλαος, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Ρουκάς Δημήτριος, Τάκας Γεώργιος, Τσιούπρος Βασίλειος και Φιλιππόπουλος Χρήστος.
- Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή: Καραγεώργου-Σίνη Σταυρούλα, Μπουχλαριώτη Χαρίκλεια και Σφόρτσος Τηλέμαχος.
- Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την ΟΕΜΕΘ: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Βούλτσος Μάριος, Γαβρογιάννης Βασίλειος, Γιαννακόπουλος Αθανάσιος, Γκαμαλέτσος Αθανάσιος, Γκουντέλος Κωνσταντίνος, Γιογλάρης Τηλέμαχος, Δημοβέλης Ελευθέριος, Ευσταθίου Κωνσταντίνος, Γενιτσεφτσής Χρήστος, Καγκελάρης Νικόλαος, Καλδερών Σάρα, Καματέρη Γρηγορία, Καρδάρα Ευαγγελία, Κατσούρα Βασιλική, Κολοβέτσιου Ευτυχία, Κουτζεκλίδου Αικατερίνη, Λιάγκουρα Ελένη, Μανώλα Όλγα, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Μπαρτζώκης Νικόλαος, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Πουρσανίδης Ιωάννης, Ρουκάς Δημήτριος, Τάκας Γεώργιος, Τσιαπλές Γεώργιος, Τσιούπρος Βασίλειος και Φιλιππόπουλος Χρήστος.

* «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»: Υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Αναπλιώτης Θοδωρής, Βαβλέκης Σωτήριος, Βαΐτση Ευαγγελία, Βουλάγκας Χρήστος, Βουλαλά Ελένη, Βράκας Αθανάσιος, Γιασάρης Γρηγόριος, Γίτσης Αιμιλιανός, Γκαρέλιας Νικόλαος, Γκρίμπας Βασίλειος, Δημερά Βασιλική-Ειρήνη, Ζεμπελτζής Ευάγγελος, Καζαντζίδης Περικλής, Καλαμπαλίκη Περσεφόνη, Καραβίδας Γεώργιος, Καρατέγος Δημήτριος, Κρίκης Πέτρος, Λούγγου Μαρία, Μαυρογιάννης Άγγελος, Μπαρλαγιάννης Γεώργιος, Μπάσμπα Διαμάντω, Μπλιούμπας Δημήτριος, Νιαβή Νίκη, Ντούμα Βάσω, Πλασταράς Στέφανος, Σερδένης Απόστολος, Σταμουλάκη Μαριάνθη και Τριγάζης Αγησίλαος.
Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή: Κοντραφούρη Ελένη και Παλητζίκας Χρήστος.
- Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την ΟΕΜΕΘ: Αναπλιώτης Θοδωρής, Βαβλέκης Σωτήριος, Βαΐτση Ευαγγελία, Βουλάγκας Χρήστος, Βουλαλά Ελένη, Βράκας Αθανάσιος, Γιασάρης Γρηγόριος, Γίτσης Αιμιλιανός, Γκαρέλιας Νικόλαος, Γκρίμπας Βασίλειος, Δημερά Βασιλική-Ειρήνη, Ζεμπελτζής Ευάγγελος, Καζαντζίδης Περικλής, Καλαμπαλίκη Περσεφόνη, Καραβίδας Γεώργιος, Καρατέγος Δημήτριος, Κοντραφούρη Ελένη, Κρίκης Πέτρος, Λούγγου Μαρία, Μαυρογιάννης Άγγελος, Μπαρλαγιάννης Γεώργιος, Μπάσμπα Διαμάντω, Μπλιούμπας Δημήτριος, Νιαβή Νίκη, Ντούμα Βάσω, Παλητζίκας Χρήστος, Πλασταράς Στέφανος, Σταμουλάκη Μαριάνθη και  Τριγάζης Αγησίλαος.

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΙΣΗΣ (ΑΚΛΕΠΑ): Υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την ΟΕΜΕΘ είναι οι: Μητσιούλης Δημ., Αμπντουλά Χριστίνα, Ευθυμιόπουλος Βασίλειος, Μούλιας Δημ., Παντούλης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Παπαστεργίου Αικατερίνη, Ράμμος Κωνσταντίνος και Τσόγκα Συραγώ.
-Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή: οι Δημητρόπουλος Ιωάννης και Πολύζος Περικλής.* ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Υποψήφιος για το Δ.Σ. και για την Ομοσπονδία κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος ο Παπανικολάου Εμμανουήλ.
Να σημειωθεί τέλος πως χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο διεξήχθη η εκλογική Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου, η οποία προέβη στην ανακήρυξη των Συνδυασμών και υποψηφίων και εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή που θα «τρέξει» τις διαδικασίες των αρχαιρεσιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass