Ανοιγμα στη χορήγηση στεγαστικών κάνει η Πειραιώς

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟ «ΔΙΚΟ» ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΟΔΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 8:30

Το μήνυμα ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα η Πειραιώς έχει τη βούληση και διαθέτει τη ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει τις στεγαστικές ανάγκες ενός μέσου νοικοκυριού, σε μια κομβική στιγμή για την αγορά ακινήτων, οι προοπτικές της οποίας είναι ευοίωνες, έδωσαν επιτελικά στελέχη της Τράπεζας σε παρουσίαση των προοπτικών της αγοράς ακινήτων.

Επισήμαναν ότι τώρα είναι η στιγμή για ένα μέσο νοικοκυριό να επενδύει στην αγορά ακινήτων, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα συγκριτικά οφέλη για ένα νοικοκυριό που θα επιλέξει να προβεί σε αγορά ενός σπιτιού από το να επιλέξει τη λύση της ενοικίασης. Ο Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι το 2021, με την προϋπόθεση του οριστικού, πλέον, ελέγχου της πανδημίας και την πλήρη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων και της κινητικότητας των πολιτών, αναμένεται να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της αγοράς. Βάσει των στοιχείων-εκτιμήσεων που συλλέγονται από τα πιστωτικά ιδρύματα, οι ονομαστικές τιμές των διαμερισμάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν αυξημένες κατά 4,6% (προσωρινά στοιχεία ΤτΕ) σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Επισήμανε επίσης, ότι καταγράφεται ήδη αύξηση της ζήτησης και κατ’ επέκταση αύξηση των τιμών σε όλη την επικράτεια. Η συντήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα από την ΕΚΤ, η μεγάλη ρευστότητα που διαθέτουν οι ελληνικές Τράπεζες και η πρόθεσή τους για ισχυρή πιστωτική επέκταση ευνοούν τον δανεισμό.
ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Όπως αναφέρθηκε επίσης η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ευρεία γκάμα προϊόντων στεγαστικών δανείων, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών στέγασης, όπως η αγορά, η ανέγερση και η επισκευή ακινήτου, είτε πρόκειται για την αγορά της πρώτης κατοικίας, είτε για αγορά ενός ακινήτου με στόχο την περαιτέρω εκμετάλλευσή του.
Ως υποστηρικτής των «πράσινων λύσεων» στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, προσφέρει ειδικά προνόμια στους δανειολήπτες που επιλέγουν ακίνητα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (έκπτωση 0,15%, χωρίς έξοδα). Επισημάνθηκε ότι από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των στεγαστικών δανείων της Τράπεζας, είναι η προνομιακή και απόλυτα προσωποποιημένη τιμολόγηση των προϊόντων της. Είναι η μόνη τράπεζα που προσφέρει στον πελάτη το «δικό του» επιτόκιο, σύμφωνα με το συναλλακτικό του προφίλ, ενώ παράλληλα ο δανειολήπτης μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω την τιμολόγηση, τροποποιώντας τη διάρκεια ή και το ποσό του δανείου του. Το 2021, ο ένας στους 2 πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς που πήραν στεγαστικό δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου, το πήραν με τελικό επιτόκιο κάτω του 2,2%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass