Αρχισαν οι «εκπτώσεις» στα ηλεκτρονικά τιμολόγια

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 9:49

Λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή του συστήματος ξεκίνησαν οι «εκπτώσεις» στα ηλεκτρονικά βιβλία MyData. Όπως προκύπτει από απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής η διαβίβαση των παραστατικών από τους πρατηριούχους καυσίμων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022, ενώ αντίστοιχα αναμένεται σχετική απόφαση για τους οδηγούς ταξί. Η νέα απόφαση 1224/2021 παρέχει λοιπόν τη δυνατότητα στους πρατηριούχους να ενταχθούν στα myData το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα μετατίθεται για τον Ιανουάριο του 2022 η διαβίβαση παραστατικών για:


α) Οι οντότητες-κάτοχοι αδειών διύλισης, οι οποίες πωλούν σε κατόχους άδειας εμπορίας, προμηθευτικούς συνεταιρισμούς ή κοινοπραξίες πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης, σε μεγάλους τελικούς καταναλωτές (π.χ. ΔΕΗ) και στις ένοπλες δυνάμεις.
β) Οι οντότητες-κάτοχοι αδειών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες πωλούν σε κατόχους άδειας εμπορίας ή λιανικής εμπορίας, σε μεγάλους τελικούς καταναλωτές ή σε τελικούς καταναλωτές υπό προϋποθέσεις.
γ) Οι οντότητες πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, κάτοχοι αδειών λιανικής εμπορίας (που εκδίδονται από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών), καθώς επίσης και οι οντότητες κάτοχοι άδειας πώλησης υγραερίων, κάτοχοι άδειας διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, κάτοχοι άδειας εμφιάλωσης υγραερίων και κάτοχοι άδειας διανομής εμφιαλωμένου υγραερίου.
Από τον Ιανουάριο του 2022 οι ανωτέρω επιχειρήσεις υποχρεούνται να διαβιβάζουν, ηλεκτρονικά, είτε με τη χρήση Φ.Η.Μ. είτε με τη χρήση υπηρεσιών Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, τα δεδομένα των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων, που αφορούν μόνο πωλήσεις ενεργειακών προϊόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass