Οικονομικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2021 8:30

Aνοδος 9,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο οκτάμηνο
ΚΑΜΨΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Στα 2,82 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου, καταγράφοντας άνοδο 9,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Οι ασφαλίσεις Ζωής καταγράφουν μεγάλη άνοδο 15,3% στο ίδιο διάστημα, στο 1,34 δισ. ευρώ. Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών εμφάνισαν άνοδο 4,8% στο 1,47 δισ., με κάμψη στα ασφάλιστρα των οχημάτων (-2,2% στα 473 εκατ. ευρώ), που καλύπτεται από την άνοδο 8,5% στην ασφάλιση λοιπών κλάδων κατά ζημιών.

 

Εως 17/10 οι αιτήσεις για τα voucher Ιουνίου
ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΤΟΥ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Εκπνέει στις 17/10 η προθεσμία υποβολής αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν το χρονικό διάστημα από 1/6/2021 έως 30/6/2021. Κεντρική επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού είναι η επίσπευση στη διαδικασία της αποπληρωμής των vouchers στους παρόχους, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Πρωτιά της Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. και τον Σεπτέμβριο

Η Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης των Χρηματιστηριακών εταιρειών όσον αφορά τις συναλλαγές κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, με μερίδιο αγοράς 25,45%. Ακολούθησαν η EurobankEquities με ποσοστό 16,08%, η Euroxx Α.Ε.Π.Ε.Υ με 11,88%, η Εθνική Χρηματιστηριακή με 9,39% και η Άλφα Finance με 5,67%. Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2021 τη πρώτη θέση στη κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών κατέλαβε και πάλι η Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ με ποσοστό 18,91% και ακολουθούν η EurobankEquities με ποσοστό 18,88%, η Euroxx Α.Ε.Π.Ε.Υ. με 11,32%, η Εθνική Χρηματιστηριακή με 9,88% και η Άλφα Finance με 7,04%.

 

Eως την Κυριακή οι αιτήσεις για πρόγραμμα ανέργων

Την ερχόμενη Κυριακή στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS). Το πρόγραμμα «AWS Cloud Practitioner Essentials» είναι αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας ΟΑΕΔ-AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Είναι διάρκειας οκτώ εκπαιδευτικών ωρών και μετά την ολοκλήρωση κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov. gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-aws-cloud-practitioner-essentials). Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης AWS Cloud Practitioner Essentials.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass