Περισσότεροι στοχευμένοι - αιφνιδιαστικοί έλεγχοι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 9:09

Συνεχή αύξηση σημειώνουν οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής, το 2021 αυξήθηκε ο αριθμός των ελεγχόμενων εταιρειών ανά μήνα σε 8,2- έναντι 5,7 το 2020 και 4 το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 44% το 2021, από 42% το 2020 σε σχέση με το 2019. Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2021, η επιτροπή πραγματοποίησε 14 επιτόπιους ελέγχους σε 98 ελεγχόμενες επιχειρήσεις, έναντι 7 επιτόπιων ελέγχων το 2020 σε 68 ελεγχόμενες επιχειρήσεις.


Με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, η Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2021 αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι έχει προβεί σε σειρά στοχευμένων αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, και έχει εντείνει τις δράσεις της, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές από την πλευρά των επιχειρήσεων. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της επιτροπής έχει αναγνωρισθεί και διεθνώς ως ιδιαίτερα έντονη, και αποτελεί την Αρχή Ανταγωνισμού με τους περισσότερους ελέγχους μεταξύ των χωρών της Ευρώπης κατά το 2021.
Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass