Αγώνας η απάντηση στην εκχώρηση της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2021 21:08
Από τις χθεσινές εργασίες του καταστατικού συνεδρίου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Από τις χθεσινές εργασίες του καταστατικού συνεδρίου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Να μην επιτρέψουν την εκχώρηση της κοινωνικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα διακήρυξε μέσω των συνεδριακών εργασιών της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Όπως επισημάνθηκε στις τοποθετήσεις τόσο του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημ. Αντωνακάκη όσο και των συνέδρων κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, που διεξάγεται στη Λάρισα, η κυβέρνηση με την είσοδο των «πιστοποιημένων» ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, εκχωρεί τις δημόσιες υπηρεσίες στην επιχειρηματική δράση και εξυπηρετεί τα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θέλει τάχα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, που η ίδια αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν. Αυτοί που κόπτονται για την ταχεία απονομή των συντάξεων, είναι οι ίδιοι που υποβάθμισαν διαχρονικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, θέσπισαν προκλητικά «εθνική» σύνταξη πτωχοκομείου, λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία – τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Με την εκχώρηση της αρμοδιότητας απονομής των συντάξεων σε ιδιώτες, ουσιαστικά η κυβέρνηση μετακυλά την ευθύνη έκδοσης της σύνταξης στον ασφαλισμένο, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του, «σπονσοράρει» τα μεγάλα λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, αφήνει στο έλεος των «καθυστερήσεων» όποιον συνταξιούχο δεν θέλει να ακολουθήσει τον ιδιωτικοποιημένο δρόμο έκδοσης της σύνταξης, αμφισβητεί ξεκάθαρα τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας.
«Το τελευταίο διάστημα, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά το Υπ. Εργασίας επιρρίπτοντας στους εργαζόμενους την ευθύνη για τις χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και στρέφει τους συνταξιούχους και την κοινωνία εναντίον τους. Ταυτόχρονα, με τη διοίκηση του Φορέα, αγνοεί προκλητικά τα αιτήματά μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, που θα ήταν και η λύση στο πρόβλημα».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Σημειώνεται πως στις 3 Δεκεμβρίου, την ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, της ΠΟΠΟΚΠ και της ΑΔΕΔΥ κατά της εμπλοκής των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων, ΠΟΣΕ και ΟΠΕΚΑ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Με την απεργία ζητούν μεταξύ άλλων να φύγουν οι ιδιώτες από την κοινωνική ασφάλιση, να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ, να ενιαιοποιηθούν τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι εφαρμογές τους, να υπάρξουν πραγματικές παρεμβάσεις προνοιακής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι .
Να σημειώσουμε επίσης πως η χθεσινή ημέρα του συνεδρίου τελείωσε με ψηφοφορία επί των καταστατικών αλλαγών που μεταξύ άλλων είναι και η μετονομασία της Ομοσπονδίας σε ΠΟΣΕe-ΕΦΚΑ, ενώ σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ψηφοφορία για τον διοικητικό απολογισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass