Πώς θα πάρετε τις βεβαιώσεις «Πόθεν Εσχες»

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΕΩΣ 15/12 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2021 8:15

Η ώρα της υποβολής των φετινών δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» για την περιουσιακή κατάσταση του 2020 έφτασε για χιλιάδες υπόχρεους πολίτες. Το «πόθεν έσχες» ξεκίνησε να υποβάλλεται στην εφαρμογή www.pothen.gr. αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας και περιλαμβάνει τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους περιουσιακά στοιχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπόχρεου, συζύγου, προσώπου με το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και των ανήλικων τέκνων αυτών, συμπεριλαμβανομένων όσων ενηλικιώνονται μέσα στο έτος αναφοράς της Δήλωσης.


Με δεδομένο ότι οι φορολογικές δηλώσεις έληξαν στις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου. Βέβαια δεν αποκλείεται να δοθεί, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, παράταση αλλά οι δικαιούχοι καλό είναι να ξεμπλέξουν γρήγορα τουλάχιστον με τις βεβαιώσεις των καταθέσεων που τηρούν στις τράπεζες. Από φέτος, όλες οι τράπεζες έχουν ενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά τους συστήματα για να διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Έτσι, μπορείτε να μπείτε στο e-banking σας και να κατεβάσετε άμεσα τις απαραίτητες βεβαιώσεις, στις οποίες θα βρείτε όλη τη σχέση σας με την τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό έχετε με μία κίνηση την πλήρη εικόνα των στοιχείων που πρέπει να συμπληρώσετε. Αναλυτικότερα:
* Alpha Bank: Η δυνατότητα παρέχεται μέσα από την ενότητα «Ρυθμίσεις/Βεβαίωση Πόθεν Έσχες», όπου επιλέγοντας το έτος και τον τύπο της βεβαίωσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, επιλέξτε «Καταθέσεις» ή «Καταθέσεις και Οφειλές» και κάντε κλικ στο «Λήψη».
* Eurobank: Στην υπηρεσία e-bankingΚάντε κλικ στο σύμβολο στη δεξιά γωνία της οθόνης σας, που σας οδηγεί στα στοιχεία του προφίλ σας στην τράπεζακαι κάντε κλικ στην επιλογή «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ». Επιλέξτε το φορολογικό έτος που σας ενδιαφέρει και επιλέγετε «ΛΗΨΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»
* Εθνική: Αφού εισέλθετε στο e-banking της τράπεζας, στο αριστερό μενού μεταβείτε στην ενότητα υπηρεσίες. Στη συνέχεια επιλέξτε «i-bank statements». Εκεί που γράφει προϊόν επιλέξτε «Ετήσια Βεβαίωση Περιουσιακής Κατάστασης» και επιλέξτε το έτος που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ στο «Προβολή pdf» που εμφανίζεται στην επόμενη οθόνη για να δείτε, αποθηκεύσετε ή εκτυπώσετε το αρχείο.
* Πειραιώς: Η διαδικασία ολοκληρώνεται τόσο μέσω της υπηρεσίας winbank web banking, όσο και μέσω της εφαρμογής winbank mobile. Μέσω e-banking: Πηγαίνετε στο μενού «Αγορές & Αιτήσεις» και κάντε κλικ στο «Βεβαιώσεις & Υποστηρικτικά Έντυπα». Στη συνέχεια ακολουθείστε τις διαδικασίες. Μέσω mobile banking: Ανατρέξτε στο μενού «Διαχείριση υπηρεσιών» και επιλέξτε στο σήμα που βρίσκεται δίπλα από το ανθρωπάκι στην δεξιά πάνω πλευρά της οθόνης σας με το σύμβολο «+» για να εισέλθετε στην υπηρεσία. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Βεβαιώσεις & Υποστηρικτικά Έντυπα» και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass