Μεθαύριο οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης

ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 8:45

Μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να πιστωθούν οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης στους λογαριασμούς των παλαιών δικαιούχων, εφόσον υπέβαλαν έως και τις 30 Νοεμβρίου την αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση. Το ποσό είναι το ίδιο με εκείνο που πήραν τον περασμένο χειμώνα και θεωρείται προκαταβολή του φετινού επιδόματος το οποίο θα συμψηφιστεί στο τέλος με τις υπόλοιπες δόσεις που θα εισπράξουν. Οι ίδιοι θα πρέπει έως τις 15 Δεκεμβρίου να καταχωρήσουν στην πλατφόρμα τα παραστατικά των αγορών.


Πάντως όσοι έχασαν την πρώτη προθεσμία για τις αιτήσεις έως της 30ης Νοεμβρίου δηλαδή, δεν «χάνονται», καθώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 15 Δεκεμβρίου. Μόνον που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν να έρθει ο Γενάρης για να λάβουν το επίδομα.
Όσον αφορά στους νέους δικαιούχους, τα νοικοκυριά δηλαδή που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα και θα εισπράξουν την προκαταβολή έως τις 30 Δεκεμβρίου υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου 2021 και για αυτούς.
Το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί στη συνέχεια ως εξής:
* Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.
* Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.
Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.
Θυμίζουμε πως το κατώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνεται φέτος στα 100 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass