Παγώνει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΕ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ VOUCHER

Δημοσίευση: 02 Απρ 2022 8:20

Όλα δείχνουν ότι «παγώνει» η έναρξη του προγράμματος για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών πριν από το Πάσχα.


Οι αυξήσεις που έχουν φέρει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, ως απόρροια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πάνε πίσω τον αρχικό στόχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για έναρξη επιδοτήσεων μέσα στον Απρίλιο.
Ποιοι θα είναι οι... άτυχοι για το voucher
Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Κώστας Σκρέκας, τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30-50% ανάλογα με το εισόδημα με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 200.000 νοικοκυριά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον το ενδιαφέρον ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό των δικαιούχων, θα υπάρξουν πολίτες και νοικοκυριά που θα μείνουν εκτός επιδότησης.
Ειδικότερα, αν ξεπεραστούν οι 200.000 αιτήσεις τότε θα μπουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σαν «κόφτες» που θα αποκλείσουν ενδεχομένως ορισμένους καταναλωτές. Όμως, εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης», θα υπάρχει και η βασική προϋπόθεση η συσκευή που θα αποσύρεται να είναι λειτουργική.
Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών δεν περιλάμβανε: κουζίνες, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του Τaxisnet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνουν τι συσκευές θέλουν να αντικαταστήσει, τον ΑΦΜ τους και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.
Μετά την αγορά, η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται την παράλληλα με τη συλλογή των παλιών οι οποίες θα αποσύρονται για ανακύκλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass