ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ MANPOWER

Ενισχυμένες οι προοπτικές για προσλήψεις

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:14

Θετικές διατηρούνται οι προοπτικές για νέες προσλήψεις εργαζομένων έως το τέλος του 2014 σύμφωνα με έρευνα της Manpower που έγινε σε δείγμα 753 εργοδοτών και έδειξε ότι οι προοπτικές απασχόλησης θα είναι ενισχυμένες κατά 3% και, με βάση την εποχική προσαρμογή, κατά 8%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 15% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, 12% προβλέπουν μείωση και 66% δεν προβλέπουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο δυναμικό τους.

Οι προοπτικές των προσλήψεων είναι ενισχυμένες σε χρηματοοικονομικά, ασφάλειες, ακίνητη περιουσία και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (+13%), στις μεταφορές και επικοινωνίες (+10%), στη γεωργία (+9%), στο εμπόριο (+7%). Χαμηλότερες είναι οι προοπτικές για προσλήψεις στη μεταποίηση (5%), στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου (+5%) και στον Τουρισμό (5%) ύστερα και από τη λήξη της τουριστικής περιόδου (στο συγκεκριμένο κλάδο η μείωση, χωρίς την εποχική προσαρμογή, φτάνει στο 25%). Μειώσεις (2%) αναμένονται στον αριθμό των απασχολουμένων στον τομέα του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και της ύδρευσης. Σε επίπεδο επιχειρήσεων, περισσότερες προσλήψεις σχεδιάζουν οι μεσαίες επιχειρήσεις (+12%) και οι μεγάλες (+10%) σε αντίθεση με τις μικρές και πολύ μικρές, όπου καταγράφονται προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +6% και +2% αντίστοιχα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass