Παρουσίαση πέντε διεθνών διαγωνισμών στη Λάρισα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 14:52 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:14

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση πέντε διεθνών διαγωνισμών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που αφορούν ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Πρόκειται για μια της πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και των IndustryDisruptors – GameChangers (ID-GC), σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, το Γραφείο Διαμεσολάβησης  Π.Θ , το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας ,το ΣΘΕΒ , τον ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, θα παρουσιαστούν οι διαγωνισμοί:

1) ΣΦΕE Innovation Project 2.0 Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τους ID-GC, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για την ενίσχυση και την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον χώρο της υγείας. Η ανάγκη για συνεχή επιβράβευση της καινοτομίας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιστημόνων και των ερευνητών στον χώρο της υγείας, η περαιτέρω αξιοποίηση του εγχώριου ερευνητικού δυναμικού και η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, σε μια εποχή που αναδεικνύεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κλάδου για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση, αποτέλεσαν προκλήσεις που εγκατέστησαν απαραίτητη τη θεσμοθέτηση και εκ νέου διοργάνωση του Innovation Project, για δεύτερη συνεχή χρονιά αλλά και τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων για την ενίσχυση των νέων και ταλαντούχων επιστημόνων.

2) FutureAgroChallenge Είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους πρωτοπόρους, οραματιστές και ηγέτες που θα αλλάξουν την καθημερινή μας ζωή με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή, τη διατροφή και έναν νέο τρόπο ζωής. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του διαγωνισμού Re-InspireGreeceFromtheYouthUp ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι σε συνεργασία με τη GAEA, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την Τράπεζα Πειραιώς και πλέον αποτελεί κεντρική εκδήλωση κάτω από την ομπρέλα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ), συγκεντρώνοντας τα καλύτερα startups απ’ όλο τον κόσμο.

2) GetintheRing Διαγωνισμός που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και αποκτά πλέον περιφερειακό χαρακτήρα καθώς τα 8 καλύτερα startups της Νοτιο-ανατολικής Μεσογείου θα έρθουν στην Ελλάδα για να διαγωνιστούν στον περιφερειακό τελικό ο οποίος θα αναδείξει το νικητή που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και θα διαγωνιστεί στο διεθνή τελικό.

3) CreativeBusinessCup Είναι το πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας το οποίο διοργανώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες με στόχο την ανάδειξη δημιουργικών ιδεών και την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών. Μέσα από τον διαγωνισμό θα αναδειχθεί ένας εθνικός νικητής ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή τελικό στην Κοπεγχάγη, ενώ τα 10 επικρατέστερα επιχειρηματικά σχέδια που θα ξεχωρίσουν θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο.

4) CleanTechOpenGlobalIdeas με επίκεντρο την ενέργεια και τις καθαρές τεχνολογίες, νέοι επιχειρηματίες θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό της Αθήνας αλλά και στον διεθνή τελικό που θα λάβει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες από την ερευνητική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, οι οποίοι θα αναλύσουν την σημασία της σύμπραξης έρευνας και επιχειρηματικότητας, θα παρουσιάσουν την συμβολή της καινοτομίας στην αναπτυξιακή δραστηριότητα, θα περιγράψουν την εμπειρία τους στην επιχειρηματικότητα και θα ενημερώσουν το κοινό για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχουν προσκληθεί για να απευθύνουν χαιρετισμό και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass