ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Εξαθλιωμένοι οικονομικά οι εργαζόμενοι των «Σ/Μ Λάρισα»

* Παρεμβάσεις από σήμερα σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ και Δήμο για να τύχουν ελαφρύνσεων και ΟΑΕΔ για να συμμετάσχουν σε σεμινάρια

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:22

 

Η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι γύρω από το σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο, εκδηλώθηκε από τους εργαζόμενους και απολυμένους των «Σ/Μ Λάρισα». Στην προχθεσινή συνέλευσή τους στο ΕΚΛ, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας με κάθε τρόπο, την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση πώλησης της επιχείρησης.

Ειδικότερα στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα  του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και της Σωματειακής επιτροπής εργαζομένων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το μέλλον τους στην επιχείρηση και συναποφασίστηκε ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης  με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, παιδικούς σταθμούς και  ΟΑΕΔ για την οικονομική ανακούφισή τους.

Πρωτίστως η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων κ. Αγγελική Δασκαλάκη κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση, έχοντας τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα σε κάθε εξέλιξη καθώς όπως ειπώθηκε «οι μέτοχοι της επιχείρησης εξακολουθούν να κρατούν τα «χαρτιά τους κλειστά». Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από πλευρά τους ήταν το καλοκαίρι, στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπ. Εργασίας. ΄Εκτοτε επικρατεί σιγή και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, τόσο για το μέλλον της επιχείρησης (πτώχευση ή πώληση) και πολύ περισσότερο για τα δεδουλευμένα που σήμερα φτάνουν τους 15 μήνες».

ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ

Όπως αποφασίστηκε, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην οδό Καρδίτσης. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, απλήρωτοι και απολυμένοι, θα καταθέσουν φωτοτυπίες των λογαριασμών της ΔΕΗ με αίτημα να μην κοπεί από κανένα νοικοκυριό, το ρεύμα.

Αύριο την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συμμετάσχουν στην παρέμβαση του ΕΚΝΛ και των Σωματείων διεκδικώντας για τα μέτρα στήριξης των ανέργων. Στη συνεδρίαση θα υποβληθεί και για μείωση του κόστους των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, θέμα για το οποίο άνοιξε κατάλογος για την κατάρτιση λίστας  των ονομάτων των εργαζομένων που έχουν παιδιά στους παιδικούς στόχους.

* Επίσης την επόμενη Τετάρτη 24/9, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση στη ΔΕΥΑΛ, καταθέτοντας τους λογαριασμούς του νερού σε φωτοτυπίες, διεκδικώντας να μην κοπεί η παροχή νερού και να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη που εμπεριέχονται στους συγκεκριμένους λογαριασμούς. 

* Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, για να μπορούν οι εργαζόμενοι που είναι σε επίσχεση να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα σεμινάρια, που τώρα δεν μπορούν, αλλά και για την παράταση του επιδόματος επίσχεσης, μιας και ο επόμενος μήνας για πολλούς από αυτούς είναι ο τελευταίος που δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα.

* Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε, την συμμετοχή των εργαζομένων στα Συλλαλητήρια για την ανεργία, του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 1 του Νοέμβρη, δίνοντας απάντηση στην κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης, που ενώ κατά τα άλλα φαίνονται εργαζόμενοι, βιώνουν εδώ και 15 μήνες, ότι βιώνει ένας άνεργος, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες. Ήδη για την Αθήνα έχει ανοίξει κατάλογος συμμετοχών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass