Ένταξη στο Κ.Ο.Τ. ζητούν οι εργαζόμενοι των Σ/Μ Λάρισα

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2014 21:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:23

 

Την ένταξη των λογαριασμών  τους στο κοινωνικό τιμολόγιο και παράλληλα να μη κοπεί το ρεύμα από κανένα νοικοκυριό ζήτησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των Σ/Μ Λάρισα από τη ΔΕΗ.

 Στο υπόμνημα που κατέθεσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμπορουπαλλήλων ν. Λάρισας και μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων κ. Ολγα Βενετσανοπούλου  στο διευθυντή της επιχείρησης κ. Παναγιώτη Ζιάκα, όταν το επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί  επισημαίνονται τα εξής: Αιτούμαστε την παρέμβαση από την πλευρά της Διεύθυνσής σας, έτσι ώστε να μην διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι εργαζομένου – απλήρωτου, της επιχείρησης «Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ»  καθώς και την ένταξη των συγκεκριμένων λογαριασμών στο κοινωνικό τιμολόγιο. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παραμένουν απλήρωτοι για 15 μήνες, με αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης και κατά συνέπεια και των εργαζομένων, είτε με κλείσιμο των 42 καταστημάτων, είτε με την μερική ή ολική πώληση της επιχείρησης. Εδώ και αρκετό καιρό οι 600 περίπου εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ζουν με την ανασφάλεια της επόμενης μέρας. Αν θα έχουν δουλειά ή όχι, αν θα τους δώσουν τους μισθούς που τους χρωστάνε και ήδη δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του νοικοκυριού τους. Υπάρχουν εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να τους κάνουν έξωση, να μην έχουν ρεύμα και νερό, αφού το διάστημα που έχουν να πληρωθούν είναι τέτοιο που επιτρέπει  στα έξοδα να συσσωρεύονται, χωρίς να έχουν κανένα έσοδο  από την εργασία τους, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν οι μόνοι που εργάζονταν, με τον ή την σύζυγο άνεργο/η. Οι εξελίξεις που έχουμε, αλλά κι αυτές που ακολουθούν, λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, αλλά και των καταστημάτων (42 σε αριθμό) που διατηρεί η εταιρεία σε όλο το νομό, αποτελούν κοινωνικό γεγονός της περιοχής μας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Παρακαλούμε για την προώθηση των αιτημάτων μας στις αρμόδιες υπηρεσίες της επιχείρησης. Επισυνάπτονται αντίγραφα λογαριασμών, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των εργαζομένων, όπου δηλώνουν ότι νοικιάζουν και ότι ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη λόγω χαρατσιού, ή ότι ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ή της συζύγου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass