Παρατηρητήριο Τιμών συστήνουν οι Λαρισαίοι αρτοποιοί

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ SMS *ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 20:35
Από τη χθεσινή συνέλευση των Αρτοποιών στο Επιμελητήριο Λάρισας Από τη χθεσινή συνέλευση των Αρτοποιών στο Επιμελητήριο Λάρισας

Μια σημαντική ψηφιακή εφαρμογή που θα παρέχει πλήρη ενημέρωση στα μέλη της για τις τιμές των πρώτων υλών θα θέσει σε εφαρμογή, στο αμέσως προσεχές διάστημα, η Διοίκηση της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Λάρισας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προέδρου Αλέξανδρου Γκούλιου κατά τη χθεσινή ετήσια Συνέλευση, σύντομα θα ενεργοποιηθεί ένα είδος «Παρατηρητηρίου Τιμών», με τα μέλη να λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο κινητό τους με sms τις τιμές όλων των ειδών των πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (όπως για έλαια, σουσάμια, μαργαρίνες, υλικά συσκευασίας κ.ά.) από κάθε προμηθευτή.

Η υλοποίηση της πρωτοποριακής αυτής εφαρμογής έρχεται σε μια περίοδο που οι Λαρισαίοι αρτοποιοί «ψάχνονται» για να συστήσουν Ενεργειακή Κοινότητα (net metering), προκειμένου να μειώσουν το κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν και να «ψαλιδίσουν» τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Για την ενεργειακή κοινότητα και τα βήματα που απαιτούνται για τη σύστασή της παρευρέθηκε και μίλησε στους αρτοποιούς ο διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας ETHERN του Ομίλου Intracom Γιώργος Πανέτας, ο οποίος τους εξήγησε τα οφέλη που θα προκύψουν, τους έδωσε πληροφορίες για τη συμμετοχή τους σε μια τέτοια κοινότητα και αποσαφήνισε επιμέρους ζητήματα και απορίες γύρω από τη διαχείρισή της. Η ενημέρωση αυτή ήταν το πρώτο βήμα ενός εγχειρήματος που φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τα μέλη του σωματείου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΕ
Στη Συνέλευση παρέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχ. Μούσιος που εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του κλάδου για τις ανατιμητικές τάσεις που ενδέχεται να παρουσιάσουν οι τιμές των αλεύρων από Σεπτέμβριο, ενώ ανέφερε πως, λόγω της ακρίβειας, η κατανάλωση στα παραδοσιακά αρτοποιεία έχει μειωθεί κατά 20% τουλάχιστον.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΕΒΕΛ
Να σημειωθεί, τέλος, πως χαιρετισμό στα μέλη της Συντεχνίας απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Γ. Σακελλαρόπουλος, καλώντας τους αρτοποιούς να συσπειρωθούν γύρω από τα συλλογικά τους όργανα, καθώς η νέα χρονιά, όπως είπε, προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass