Εως σήμερα οι αιτήσεις για ανακύκλωση συσκευών

ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2022 8:20

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή». Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.


Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών υποβάλλονται χωρίς δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα https://allazosyskevi.gov.gr/. Ήδη οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς λιγότερο ενεργοβόρων συσκευών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Όπως ανέφερε χθες ο ΥπΠΕ Κων. Σκρέκας μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 825.000 αιτήσεις. Με δεδομένο ότι οι πόροι του προγράμματος αρκούν για την αντικατάσταση 200-250 χιλιάδων συσκευών, αναζητούνται νέα κονδύλια για να ικανοποιηθούν περισσότεροι αιτούντες. Αυτοί θα προκύψουν από τη λίστα που έχει ήδη δημιουργηθεί από τη μοριοδότηση όσων έχουν υποβάλει αιτήσεις για τις οποίες έχουν προβλεφθεί κοινωνικά κριτήρια. Επίσης ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα παταχθούν καθώς θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν έχει αλλάξει κάτι στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα προμηθεύουν τις συσκευές στους καταναλωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass