myDATA: Τέλος χρόνου με τη διαβίβαση αποδείξεων

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 11:08

Λήγει σήμερα η περίοδος χάριτος που έχει δώσει η ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν στο myDATA τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικής πώλησης που εκδίδονται από ταμειακές μηχανές, όπως έχουν την υποχρέωση. Από αύριο 1η Δεκεμβρίου ωστόσο θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις αποδείξεις χωρίς εξαιρέσεις και οι υπόχρεες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν τσουχτερά πρόστιμα και «λουκέτα» έως και 10 ημερών.
Ήδη, η ΑΑΔΕ έχει αποστείλει προειδοποιητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στις επιχειρήσεις, οι οποίες ενώ είναι υπόχρεες σε χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ), εντοπίστηκαν να μην έχουν διαβιβάσει στη Φορολογική Διοίκηση τα στοιχεία λιανικής μετά τις 31 Οκτωβρίου 2022. Με το email στο οποίο αναγράφεται αναλυτικά κάθε ταμειακή μηχανή από την οποία δεν έχουν διαβιβαστεί στοιχεία λιανικής στην ΑΑΔΕ, οι υπόχρεοι καλούνται να συμμορφωθούν εντός προθεσμίας 10 ημερών από την ημέρα της αποστολής του μηνύματος.
Τα προειδοποιητικά μηνύματα έχουν ημερομηνία λήξης και αυτή είναι η 30ή Νοεμβρίου 2022. Από την 1η Δεκεμβρίου η μη διαβίβαση στοιχείων οδηγεί απευθείας στα πρόστιμα και τα λουκέτα.
Οσοι συνεχίσουν να μη διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα δεδομένα των αποδείξεων λιανικής πώλησης βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα από 250 έως και 1.000 ευρώ και λουκέτα από 48 ώρες έως και 10 ημέρες. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης συμμόρφωσης, επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις μόνο για το διάστημα μετά την εκπνοή της προθεσμίας των 10 ημερών και μέχρι την ημερομηνία συμμόρφωσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της προθεσμίας των 10 ημερών, οι κυρώσεις επιβάλλονται για μη διαβίβαση στοιχείων λιανικής από 31 Οκτωβρίου 2022 και μέχρι τον χρόνο διαπίστωσης της μη διαβίβασης.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία των λιανικών τους πωλήσεων, το αργότερο μέσα σε 24 ώρες από την έκδοση του φορολογικού στοιχείου στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ e-send.
Για επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης υπάρχει υποχρέωση αποστολής στοιχείων ανά τρίωρο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων κάθε ώρα, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ανά 24ωρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass