Μετά το πετρέλαιο θέρμανσης και νέες γενναίες φοροελαφρύνσεις ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2014 21:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:54

 

«Γενναία βήματα με φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό» που θα κατατεθεί ζήτησε ο  βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της τροπολογίας που μειώνει κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Πιστεύω ότι στον προϋπολογισμό η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με ακόμη πιο γενναία βήματα σε φοροελαφρύνσεις, αξιοποιώντας τα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, με βάση κυρίως τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ χαιρετίζοντας την ρύθμιση που χαρακτήρισε «ανάσα» είπε ότι «η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ήταν λάθος και η επιμονή στο λάθος δεν συνιστά σοφία. Η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια χρειάζεται τέτοιες ανάσες».

 

Σοκαριστικά τα στοιχεία για το δημογραφικό

Ο Θεσσαλός πολιτικός κάλεσε επίσης τον παριστάμενο υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει δεκτή την τροπολογία βουλευτών για τις μετεγγραφές φοιτητών πολυτέκνων οικογενειών που έχουν εισαχθεί πριν το 2013, όπως είχε ζητήσει από το βήμα της βουλής και κατά την αγόρευση του στην στις 04.09.2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος πρόκειται για μόλις 723 φοιτητές.

 

Ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να συνηγορήσω στην αποδοχή της τροπολογίας συναδέλφων για το δικαίωμα μετεγγραφής φοιτητών και σπουδαστών παιδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που δεν κατόρθωσαν να μεταφέρουν τη θέση τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ για μια ακόμη φορά στο οξυμμένο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Σήμερα διαβάζουμε στον Τύπο ότι το 2013 οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις ήταν αυξημένοι κατά 17.660. Και μάλιστα, τούτο συμβαίνει τη στιγμή που στο βαλκανικό μας περίγυρο -στην Τουρκία, στην Αλβανία, στα Σκόπια- η τάση είναι αντίστροφη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass