Μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2.500 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 11:05

Περισσότερες από 2.500 αιτήσεις υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις μέσα σε 24 ώρες για τα τρία νέα προγράμματα «νέας γενιάς» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την ενίσχυση της απασχόλησης που «άνοιξαν» προχθές. Οι νέες δράσεις επιδοτούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη 30.000 ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση σε νέους, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες.
Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα εξής προγράμματα:
* Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια άνεργους, ηλικίας 45 ετών και άνω. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της «πράσινης» και ψηφιακής οικονομίας.
* Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 άνεργους, ηλικίας 18-30 ετών, που στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για ένταξη στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μήνες και στους ωφελούμενους θα καταβάλλεται αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
* Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 άνεργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην εργασιακή επανένταξή τους.
Τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.
Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο εργοδότης πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη. Για τις σχετικές προσκλήσεις και για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/more-energhitikes-politikes-apaskholisi.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass