Φ. Σαχινίδης: «Ανάπτυξη και πλήρης απασχόληση η λύση στο ασφαλιστικό»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 20:48 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58

 

«Το ασφαλιστικό σύστημα έχει βραχυχρόνια προβλήματα, που οφείλονται, όμως, σε συγκυριακούς παράγοντες. Η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα είναι κυρίως η επιστροφή στην ανάπτυξη και στην πλήρη απασχόληση. Αυτή θα επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα από τα συγκυριακά προβλήματα και να διασφαλίσουμε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες περικοπές».

Αυτό τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Φ. Σαχινίδης προσδιόρισε ως βραχυχρόνια προβλήματα του συστήματος:

«Όταν υπάρχει ανεργία της τάξης του 1,3 εκ και οι μισθοί έχουν μειωθεί, οι εισφορές είναι μειωμένες.

Όταν η οικονομία είναι σε ύφεση από το 2008 και οι επιχειρήσεις κλείνουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία.

Όταν δεν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με το μέλλον και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, ναι πολλοί θα προσφύγουν στη σύνταξη και θα αυξηθούν οι πληρωμές του συστήματος».

Ο κ. Φ. Σαχινίδης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι «η χώρα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα, όχι μόνο την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αυξηθούν τα εισοδήματα και επομένως οι πόροι του συστήματος, αλλά πρέπει να επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου.

Δυστυχώς στον τομέα αυτό η πρόοδος είναι περιορισμένη και αυτό υπονομεύει τις θυσίες των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων που προσδοκούν ότι η χώρα στην οποία γεννήθηκαν θα τους προσφέρει τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες και να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες ένθεν κακείθεν που υπόσχονται την επιστροφή στη «belle époque» του 2009!

Και είναι χρήσιμο, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάμε για την αναδιανομή και τη στήριξη του κράτους πρόνοιας, αλλά η αναδιανομή προϋποθέτει παραγωγή. Και αυτή η τόσο χρήσιμη συζήτηση για το νέο παραγωγικό πρότυπο που έχει ανάγκη η χώρα, είναι μια συζήτηση, που ιδεολογικοί καταναγκασμοί σας αποτρέπουν να την προκαλέσετε καταθέτοντας μια Επίκαιρη Επερώτηση.

Μην «ξανοίγεστε», λοιπόν, στα βαθιά νερά, γιατί όπως λέει και ο Economist σήμερα, μπορεί να πάρετε εντολή να κυβερνήσετε και τότε θα υποχρεωθείτε να συνομιλήσετε, για πρώτη φορά στην ιστορία σας, με την οδυνηρή πραγματικότητα της διακυβέρνησης της χώρας σε συνθήκες κρίσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass