Ανοιχτή σήμερα η εμπορική αγορά

ΟΙ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ «ΖΕΣΤΟ» ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2023 11:39

Υψηλές προσδοκίες έχει εναποθέσει ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, με την εικόνα της πρώτης εβδομάδας να προοιωνίζει καλύτερες ημέρες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει υψηλό, καθώς παρά τον κλοιό ακρίβειας και πληθωρισμού, τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι μεγάλα και οι έμποροι ευελπιστούν ότι η κίνηση θα είναι δυναμικά ανάλογη των εκπτωτικών περιόδων προ των περιορισμών της πανδημίας. Οι εκπτώσεις, θυμίζουμε, θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και μέσα σ’ αυτό το διάστημα το καταναλωτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τον χρόνο, ώστε να αξιολογήσει τα αγαθά, τα οποία θέλει να αγοράσει. Άλλωστε, είθισται την περίοδο των εκπτώσεων να παρουσιάζουν προς πώληση τα προϊόντα τους σε πολύ συμφέρουσες τιμές, προσδοκώντας αφενός στο «ξεστοκάρισμα» των εποχικών ειδών και αφετέρου στη βελτίωση της ρευστότητάς τους. Σημειώνεται ότι σήμερα, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας για τα μέλη του πρότεινε ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Στο μεταξύ, από την περασμένη εβδομάδα οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα δικαιώματα που απορρέουν από τη νομοθεσία, αλλά κυρίως να υποβάλλουν καταγγελίες μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας kataggelies.mindev.gov.gr.
Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν μέσω της πλατφόρμας πλασματικές εκπτώσεις. Με βάση τη διάταξη που περιλαμβάνεται στον Νόμο 4933/2022, ως τιμή πριν από την έκπτωση νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος, όχι συντομότερου των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.
Στην ίδια διάταξη προβλέπεται ότι όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος 10 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διάταξης, προβλέπεται πρόστιμο που φτάνει έως και το 4% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης.
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass