Eκτακτο δώρο Πάσχα έως 300 ευρώ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 8:15

Aνοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνταξιούχους άφησε χθες και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα ανέφερε ότι «αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».


Στο τραπέζι βρίσκεται η καταβολή έκτακτου δώρου το Πάσχα κοντά στα 300 ευρώ, μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους .
Το εύρος και το ύψος των νέων μέτρων θα εξαρτηθούν από την πορεία των τιμών της ενέργειας, όμως η κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των εισοδημάτων.
Το δώρο Πάσχα θα είναι ύψους 250-300 ευρώ και θα αποτελεί ανάσα ειδικά για ευάλωτους και συνταξιούχους. Εκτός από τους ευάλωτους, τους συνταξιούχους εκτιμάται ότι το βοήθημα θα το λάβουν οι δικαιούχοι του αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.
Το μέτρο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί από τα χείλη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα για την πορεία της Οικονομίας.
Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ένα νέο αποθεματικό που μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από την υπέρβαση των εσόδων και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρειάστηκε να βάλει λιγότερο «το χέρι στην τσέπη» για την επιδότηση του ρεύματος, καθώς οι τιμές στην ενέργεια έχουν πέσει, κυρίως μετά την επιβολή πλαφόν από την Ε.Ε. στις τιμές του φυσικού αερίου.
Ένα σημαντικό ποσό φέρεται να προκύπτει και από την έκτακτη εισφορά στους παρόχους ενέργειας, η οποία, όπως έγινε και με τα έσοδα από τα διυλιστήρια, δεν έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό, κι έτσι τα χρήματα αυτά λογίζονται ως επιπλέον πόροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass