Ενισχύεται η συνεργασία ΟΕΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΠΕΝΤΕ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2023 10:30
Από τη συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΟΕ Θεσσαλίας Από τη συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΟΕ Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (7ο Π.Τ. ΟΕΕ) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχθές στα γραφεία του 7ου Π.Τ. ΟΕΕ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, όπου συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΕΕ Θεσσαλίας ο πρόεδρος Χατζής Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο Νικόλαος Δεδούσης και ο Χρήστος Μπατρακούλης, στελέχη του 7ου Π.Τ. ΟΕΕ και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Θέμης Λαζαρίδης, καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - δ/ντής ΚΕΔΙΒΙΜ.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας, σε μια κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία αβεβαιότητας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας του ΟΕΕ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προς όφελος των θεσσαλικών επιχειρήσεων, των οικονομολόγων και της Τοπικής Οικονομίας γενικότερα. Ειδικότερα, αποφασίσθηκε το κάτωθι σχέδιο δράσης που αφορά:
α) Στη διοργάνωση ημερίδας, σε συνεργασία και με άλλους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιφέρειας Θεσσαλίας (Εμπορικά Επιμελητήρια, συλλόγους λογιστών κ.λπ.), για το επάγγελμα του Οικονομολόγου στις νέες συνθήκες και την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του λογιστή-φοροτεχνικού, ως συμβούλου επιχειρήσεων.
β) Στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο εξ αποστάσεως, όσο και διά ζώσης με εισηγητές καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την απόκτηση δεξιοτήτων και εξειδίκευσης.
γ) Στην κατάρτιση ειδικού προγράμματος πρακτικής άσκησης πτυχιούχων Οικονομολόγων και εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης και ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
δ) Στη συνεργασία για ενημέρωση των πτυχιούχων, αλλά και των φοιτητών Οικονομικών Τμημάτων που Πανεπιστημίου, για τον ρόλο, τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
ε) Τέλος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ θα υλοποιήσει εξειδικευμένα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ για άνεργους πτυχιούχους οικονομικών σχολών και για εργαζόμενους οικονομολόγους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass