Φ. Σαχινίδης: «Να βγούμε από το Μνημόνιο αλλά να μην επιστρέψουμε στις πρακτικές του 2009»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:19

 

 «Να βγούμε από το Μνημόνιο αλλά να μην επιστρέψουμε στις πρακτικές του 2009. Αντίθετα, οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργεί ανταγωνιστικά στην Ευρώπη και το παγκόσμιο περιβάλλον», τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο.

Ο κ. Φ. Σαχινίδης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα «την επανεκκίνηση της οικονομίας με συγκεκριμένες στοχεύσεις ειδικά στην καταπολέμηση της ανεργίας. Εφόσον έχουμε πλεονάσματα πρέπει να δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε, όχι όμως όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με την επανάληψη ουσιαστικά των όσων έκανε ο Κ. Καραμανλής την καταστροφική διετία 2007 – 2009», πρόσθεσε με νόημα.

Ο κ. Φ. Σαχινίδης άσκησε κριτική και στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας: «από το 2004 μέχρι το τέλος του 2009 σπαταλήθηκαν οι δυνατότητες που είχε η Ελλάδα και παραδόθηκε ουσιαστικά η εξουσία στο ΠΑΣΟΚ με τη χώρα να οδηγείται στα βράχια. Δεν δειλιάσαμε ακόμη και όταν υψώθηκαν τείχη, τόσο στο εσωτερικό από τον ΣΥΤΙΖΑ και τη ΝΔ όσο και στο εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου επιδίωξε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, όμως ακόμη και στην κρίσιμη περίοδο των τελών του 2011 – αρχών του 2012 το μόνο που ενδιέφερε τη ΝΔ ήταν η διεξαγωγή εκλογών. Αυτοί που υπονόμευσαν  την προοπτική της χώρας και τις προσπάθειες που έγιναν, τώρα κάνουν τους τιμητές της σταθερότητας!» είπε χαρακτηριστικά.

Για την προεδρική εκλογή ο κ. Φ. Σαχινίδης ξεκαθάρισε πως οι συναινέσεις που θα οδηγήσουν στην επίτευξη της προεδρικής πλειοψηφίας θα εξαρτηθούν

-«Από τα αποτελέσματα των συζητήσεων με την τρόικα για εκταμίευση, προοπτική εξόδου στις αγορές και αποφάσεις για το χρέος

-και ποιο θα είναι το πρόσωπο γιατί όλες οι υποψηφιότητες δεν συνθέτουν προεδρική πλειοψηφία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απ. Κοιμήσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θ. Κουτσουπιάς, πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass