ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Πρεμιέρα στο 1,05 ευρώ στη Λάρισα το πετρέλαιο θέρμανσης

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2014 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:23

Στα επίπεδα του 1,05 -1,07 ευρώ το λίτρο έκανε πρεμιέρα σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Λάρισα με την έναρξη της φετινής περιόδου. Οι μειωμένες το τελευταίο διάστημα διεθνείς τιμές και η εφαρμογή της μείωσης 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης δίνουν μια σημαντική "ανάσα" στα νοικοκυριά  και ειδικά σους δικαιούχους του επιδόματος που θα το προμηθεύονται σε τιμές λιανικής , στα 70 -72 λεπτά το λίτρο καθώς πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Λάρισα είχε «ανοίξει» στα 1,22 και «έκλεισε» τον Απρίλιο στα 1,27 ευρώ το λίτρο. Πρόπερσι τον Οκτώβριο είχε «ανοίξει» στο 1,35 και έκλεισε στο 1,22.  Βέβαια, η εκτίμηση των Λαρισαίων βενζινοπωλών είναι ότι η τιμή, όσο ο καιρός θα αλλάζει, θα σταθεροποιηθεί στο 1,10 το λίτρο αλλά και πάλι θα είναι κατά 20 - 27 λεπτά το λίτρο φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.  Για αυτούς που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή θα είναι ακόμη μικρότερη καθώς παραμένει  σε ισχύ και η επιδότηση των 0,35 ευρώ το λίτρο, οπότε η τιμή για αυτούς διαμορφώνεται σήμερα στα 70 με 72 λεπτά.  

Όσο για τη ζήτηση αν και προς το παρόν είναι χαμηλή και κινείται περισσότερο σε επίπεδο διερεύνησης των τιμών ωστόσο όπως επισημαίνει η κ. Παπαδοπούλου "σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή πάροδο είναι αυξημένη".   

 Η ΕΦΟΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

 Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο Taxis η εφαρμογή της υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι πρώτες προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου.  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass