ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

Στο πανελλαδικό συλαλλητήριο και οι μικρομεσαίοι της Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2014 22:42 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:25

Ομόφωνα να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα, ενάντια στα μέτρα που εφαρμόζονται σε βάρος των φορολογουμένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στο Επιμελητήριο, τόσο ο πρόεδρος κ. Φαίδων Ζαμπούρας όσο και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Δημ Παληογιάννης, επισήμαναν την αναγκαιότητα συμμετοχής των σωματείων μαζικά, δυναμικά  και αγωνιστικά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντιλαική πολιτική και να διεκδικήσουν λύσεις για τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου τους

Καθορίζοντας μάλιστα το διεκδικητικό τους πλαίσιο,  επικέντρωσαν τα αιτήματα τους στα τρία μεγάλα προβλήματα, το φορολογικό , το ασφαλιστικό και το τραπεζικό. Ειδικότερα οι μικρομεσαίοι της Λάρισας διεκδικούν:

* Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και αναντικατάστατη του φορολογικού συντελεστή 26% με ένα πιο δίκαιο και ρεαλιστικό συντελεστή.

*  Την κατάργηση των προστίμων του ν. 4174/13 και την επιβολή ποινών μόνο σε περίπτωση που υπάρχει δόλος.    

* Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την μη έκπτωση των δαπανών πάνω από 500 ευρώ, όταν η εξόφληση αυτής δεν έγινε με χρήση τραπεζικού μέσου.  

* Την κατάργηση της μηνιαίας υποβολής των καταστάσεων όλων των συναλλαγών χωρίς όριο.

 * Τη μείωση των δημοτικών φόρων

* Τη θεσμοθέτηση ενός πάγιου απλού φορολογικού συστήματος  

* Την  εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης όπως εξ ορισμού πηγάζει από το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

* Την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι δυνατόν να συνιστά ποινικό αδίκημα.

* Το "πάγωμα" των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών εισφορών δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα να τις αποπληρώσει μέχρι 1-1-2016, ή μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος το ασφαλιστικού βίου.

* Να δοθεί η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέγει μόνος του την ασφαλιστική κατηγορία.

 * Ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας οι οποίοι έχουν οφειλή άνω των 20.000 ευρώ και έχουν τερματίσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

* Δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ ανταγωνιστική προς τον ΟΓΑ για την ένταξη των ασφαλισμένων που κατοικούν σε προαιρετικές περιοχές.

* Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων και επιστροφή στο ταμείο, των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

 * Κρατική χρηματοδότηση κατά 2/3 ώστε να μπορέσει να επιβιώσει το ταμείο.

* Κεφαλαιοποίηση των χρεών προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ και τις τράπεζες χωρίς επιπρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση αυτών όπου το καταβαλλόμενο ποσό να είναι προσιτό.

* Το τραπεζικό σύστημα να γίνει σύγχρονο και ευέλικτο που πρέπει να κατανοήσει πως η συνύπαρξη του είναι στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της ΜΜΕ και όχι όπως λειτουργεί σήμερα, χωρίς ίχνος επιχειρηματικότητας άκρως επικίνδυνα και τοκογλυφικό και τέλος την ανάκληση και τροποποίηση όλων μέτρων που δεν στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής άλλα έχουν στόχο την εξόντωση της ΜΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass