ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ερχονται τα voucher για φθηνές διακοπές

ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2024 11:44

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».
Πρόκειται για το πρόγραμμα που θα δώσει voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ στους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και δεν «κληρώθηκαν» στα προηγούμενα προγράμματα.


Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια άυλη χρεωστική κάρτα, με τη μορφή ψηφιακού voucher, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, για να πληρώσουν το σύνολο ή μέρος των εξόδων τους για διακοπές στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 25.694.539,89 ευρώ.
Μάλιστα, καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους για το 2024, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη μέχρι 31.12.2024.
ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
-αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,
-αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,
-θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση
-χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,
-διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.
ΑΠΟ 200 ΕΩΣ 400 ΕΥΡΩ
Mετά την υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οι δικαιούχοι λαμβάνουν το voucher σε ψηφιακή μορφή.
Τα ποσά, ανάλογα με τον δικαιούχο, διαμορφώνονται ως εξής:
1. Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
2. Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
3. Ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,
Σημειώνεται πως στην περίπτωση δικαιούχου ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass