«Εκτοξεύθηκαν» οι πληρωμές μέσω του IRIS

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2024 12:21

Αποκαλυπτικά είναι τα απολογιστικά στοιχεία της ΔΙΑΣ, καθώς δείχνουν μεγαλύτερη διάχυση των πληρωμών μέσω IRIS.

Στα προϊόντα IRIS περιλαμβάνονται οι άμεσες μεταφορές χρημάτων μεταξύ φίλων (IRIS P2P), μεταξύ επαγγελματιών (IRIS P2B) και οι πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα (IRIS eCommerce) που κατέγραψαν ισχυρούς ρυθμούς αύξησης συναλλαγών, ύψους 251%, 293% και 69% αντίστοιχα, σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2022.
Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εξελικτική πορεία των συναλλαγών αυτών το 2023 συγκριτικά με τα προ τριετίας δεδομένα (2020), καθώς καταγράφεται ενίσχυση της τάξεως του 2540% (IRIS P2P), 1125% (IRIS P2B) και 373% (IRIS eCommerce).
Παράλληλα, οι χρήστες του IRIS P2P ανέρχονταν στις 31/12/2023 σε 2,2 εκατομμύρια (μηνιαίο ρεκόρ με 102 χιλιάδες νέες εγγραφές το Δεκέμβριο του 2023), μέγεθος υπερ-τετραπλάσιο έναντι του 2020, με το 70% των χρηστών να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών.
Την ίδια ημέρα 155 χιλιάδες ήταν οι εγγεγραμμένοι επαγγελματίες στην υπηρεσία IRIS P2B, μέγεθος αυξημένο κατά 292,8% εν συγκρίσει με το 2022 και τριπλάσιο έναντι του 2020. Το πλήθος των εγγεγραμμένων εμπόρων/eshops στην υπηρεσία IRIS eCommerce ανήλθε σε 3,5 χιλ. το 2023, ενισχυμένο κατά 19 φορές σε σχέση με το 2020.
Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων.
Οι χρήστες της υπηρεσίας εκτελούν τις μεταφορές χρημάτων τους, άμεσα και εύκολα σε φίλους, με χρήση του αριθμού κινητού, χωρίς να γνωρίζουν τον ΙΒΑΝ, αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία IRIS στο mobile banking της τράπεζάς τους.
Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο χρήστης διατηρεί την ευελιξία να αποστείλει το ποσό από την τράπεζα και τον λογαριασμό της επιλογής του. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 500€. Η υπηρεσία προσφέρεται από Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank,Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και Viva.com.
Αντίστοιχα, οι επαγγελματίες εισπράττουν εντός δευτερολέπτων οφειλές από πελάτες τους άμεσα και εύκολα.
Οι πελάτες εκτελούν τις πληρωμές τους γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού ή τον ΑΦΜ του επαγγελματία, χωρίς να γνωρίζουν το ΙΒΑΝ του. Αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει και τα δύο μέρη την υπηρεσία IRIS στο mobile banking.
Προς περαιτέρω διευκόλυνση του πελάτη, ο επαγγελματίας μπορεί να παρέχει τον αριθμό κινητού ή ΑΦΜ σε μορφή κωδικού QR προς σάρωση.
Η διαδικασία της είσπραξης ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και ο επαγγελματίας ενημερώνεται άμεσα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass