ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στο Ντουμπάι

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 12:21

Στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή GULFOOD που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, μετείχε το Επιμελητήριο Λάρισας με δύο επιχειρήσεις.

Στην έκθεση μετείχαν συνολικά εξήντα (60) Έλληνες εξαγωγείς συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), παρουσιάζοντας τα εξαιρετικής ποικιλίας και υψηλής διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα σε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και 5.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.
H επισκεψιμότητα από εκπροσώπους εταιρειών από διάφορες χώρες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις 12.000 επιχειρηματικές επαφές που είχαν οι Έλληνες εξαγωγείς κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Τα ΗΑΕ διαθέτουν επίσης ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, ενώ θεωρούνται πύλη σε αγορές μεγαλύτερες του 1 δισ. καταναλωτών περιλαμβάνοντας αυτές της Μέσης Ανατολής, Ν. Ασίας, βορείου και ανατολικής Αφρικής.
Με την εγχώρια παραγωγή να καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό της κατανάλωσης, τα ΗΑΕ εξαρτώνται κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων, με κύριους εισαγωγείς την Ευρώπη και την Ασία.
Οι τοπικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι η Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας ΕΛΒΑΚ ΑΕ και τα Ιπποκρατικά Βασικά Αγαθά ΙΚΕ.
Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε στην έκθεση ο πρόεδρος κ. Σ. Γιαννακόπουλος και ο διοικητικός σύμβουλος κ. Ν. Αθανασούλης καθώς η διοικητική Προϊσταμένη κα Κατερίνα Τσολάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass